Το χαμόγελο του Γιαννάκη Ομήρου – Τι είπε για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

“Σας ευχαριστώ” απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και κατέβηκε από το βήμα χαμογελώντας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο διαδικτυακής εφημερίδας εάν θα πρέπει και στην Κύπρο να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Σε δήλωση, ο κύριος Ομήρου ανέφερε οτι ο Ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας στην ΕΕ που οδηγούν σε ύφεση, ανεργία, κοινωνική δυστυχία και σε χάσμα μεταξύ πλούσιου Βορρά και φτωχού Νότου.

Σημείωσε πως, το μήνυμα του χθεσινού δημοψηφίσματος πρέπει να ηχήσει εις «ώτα ακουόντων». Για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη, με πολιτικές επενδύσεων, ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικής συνοχής.

Υπογράμμισε μάλιστα οτι «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναμένουμε τη συνομολόγηση μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με επίδειξη από τους θεσμούς της αναγκαίας κατανόησης και της επιβαλλόμενης αλληλεγγύης που είναι θεμελιακή αρχή της ΕΕ.»

Σε αυτήν τη συμφωνία, είπε, θα πρέπει να ρυθμίζεται η δημοσιονομική προσαρμογή με σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ενώ θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πακέτο και πρόνοιες για χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

Τελειώνοντας, ανέφερε πως αυτή τη δύσκολη ώρα, εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράσταση μας προς τον αδελφό ελληνικό λαό.

Γνωστικός