Το χέρι βαθιά στην τσέπη – Έρχεται η “λυπητερή” της ακίνητης ιδιοκτησίας

Το Τμήμα Φορολογίας θα αρχίσει εντός των ημερών να αποστέλλει μέσω επιστολών τη φορολογία ακινήτων για το 2015 στους ιδιοκτήτες, το ύψος της οποίας είναι το ίδιο με την περσινή.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του επιχειρηματικού κόσμου από το γεγονός ότι φέτος το ύψος της έκπτωσης θα είναι 10% αντί 15% που εφαρμόστηκε πέρσι.  Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν να αποπληρώνουν το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας που τους επιβλήθηκε από δήμους και κοινοτικές Αρχές, το οποίο είναι επίσης το ίδιο με πέρσι, σε τιμές του 1980.

ΚΕΒΕ και ΟΕΒ με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη μη παραχώρηση της πρόσθετης έκπτωσης του 5% σε όσους καταβάλουν έγκαιρα τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
«Η αλλαγή αυτή, σε σχέση με το 2015, αφ’ ενός θα αφαιρέσει ένα κίνητρο για τους φορολογούμενους και αφ’ ετέρου θα τους επιβαρύνει συνολικά με ένα ποσό που υπολογίζεται σε €5 εκατ. Το ΚΕΒΕ ζητά να ισχύσει το ίδιο ποσοστό έκπτωσης που ίσχυσε και το 2014, δηλαδή 15%», αναφέρει το ΚΕΒΕ σε ανακοίνωσή του και ζητά επίσπευση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε από τη νέα χρονιά να ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του φόρου.
Η μείωση της έκπτωσης, από 15% το 2014 σε 10% το 2015, θα αυξήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα έχουν οι πολίτες και επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξεύρεσης κεφαλαίων, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒ.