Το Υπουργικό ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα για τη Δημοτική Εκπαίδευση που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Με βάση τα προγράμματα ενισχύονται τα μαθήματα  των ελληνικών, των μαθηματικών, των αγγλικών και της φυσικής αγωγής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε πως σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα, δηλαδή τη διάρθρωση του σχολικού προγράμματος για την Δημοτική Εκπαίδευση.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως αυτές οι αλλαγές ακολουθούν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Μέση Εκπαίδευση και συγκεκριμένα την κατάργηση του ενιαίου Λυκείου που λειτουργούσε κατά γενική ομολογία αναχρονιστικά, και τη δημιουργία κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων.

“Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Μέση Εκπαίδευση αρχίζει να υλοποιείται από την ερχόμενη σχολική χρονιά, το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δηλαδή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της δημοτικής εκπαίδευσης ξεκινά να εφαρμόζεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά”, είπε.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησε ο Υπουργός, οι διαφοροποιήσεις βασίζονται στα αποτελέσματα έκθεσης η οποία έγινε από ειδικούς εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς, μάχιμους εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη βάση των οποίων έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένα μαθήματα που κατά γενική ομολογία χρειάζονταν ενίσχυση, όπως είναι τα ελληνικά, τα μαθηματικά, τα αγγλικά και το μάθημα της φυσικής αγωγής. Το τελευταίο ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Καδής είπε πως για τις αλλαγές που θα προκύψουν στη βάση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ήδη ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.