Το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε στη Ρεϊνιόν ανήκει ‘πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777’

Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν ανήκει “πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου, που ξεβράστηκαν στη γαλλική αυτή νήσο στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση ΜH370 όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Νωρίτερα, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει ότι είναι “σχεδόν βέβαιο” πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Μπόινγκ 777.

“Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε”, είχε δηλώσει ο Aναπληρωτής Yπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

“Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370” και εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Νατζίμπ στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Μαλαισιανός Πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιες πληροφορίες αναφέρεται, όμως άλλοι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η ανάλυση φωτογραφιών που ελήφθησαν από το αντικείμενο υποδηλώνουν ότι είναι ένα τμήμα από φτερό ενός Μπόινγκ.

Το κομμάτι αυτό θα μεταφερθεί από τις γαλλικές Αρχές στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, για να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

Στην Τουλούζη θα μεταβούν επίσης αξιωματούχοι της μαλαισιανής υπηρεσίας μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, πρόσθεσε ο Μαλαισιανός Πρωθυπουργός.

“Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις δημοσιοποιήσουμε”, δεσμεύτηκε ο Νατζίμπ, προειδοποιώντας παράλληλα να μην γίνονται πρόωρες εικασίες.

“Είχαμε πολλούς εσφαλμένους συναγερμούς στο παρελθόν και για το καλό των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα και έχουν υποφέρει από βασανιστικές αβεβαιότητες, απευθύνω έκκληση να εξακριβώσουμε την αλήθεια κατά τρόπο που να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα”, σημείωσε.

Ο εντοπισμός των συντριμμιών σε μια ακτή της Ρεϊνιόν, σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από μια ζώνη του Ινδικού Ωκεανού στην οποία οι Αρχές πιστεύουν ότι βυθίστηκε το αεροπλάνο, είναι κάτι εύλογο, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

“Η τοποθεσία αυτή είναι συμβατή με τον υπολογισμό της απόκλισης από τη μαλαισιανή ομάδα που ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα”, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

“Δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά κάποιους υπεύθυνους να λένε ότι είναι βέβαιοι κατά 99%. Αυτό που θέλουμε είναι μια επιβεβαίωση στο 100%”, δηλώνουν συγγενείς των Κινέζων θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH370, που ήταν και οι περισσότεροι, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Wechat.

Πηγή:ΚΥΠΕ