Το Σύμφωνο Συμβίωσης δίνει φτερά στο Gay Pride

Με άλλο αέρα θα παρελάσουν οι ομόφυλοι, στο δεύτερο Gay Pride στην ιστορία της Κύπρου, το Σάββατο, 6 Ιουνίου.

Η απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου, να προωθήσει νομοθεσία στη Βουλή για θέσπιση του Συμφώνου Συμβίωσης Ετερόφυλων και Ομόφυλων, δίνει φτερά στον διοργανωτής accept – ΛΟΑΤ Κύπρου.

Ήταν καιρός οι ‘’διαφορετικοί’’ να μην αποτελούν μίασμα και ντροπή για μία κοινωνία, η οποία -αν θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή-, πρέπει να μάθει ν’ αποδέχεται και να σέβεται τα δικαιώματα όλων.

Όπως και πέρσι, η παρέλαση θα αποτελέσει την κορύφωση ενός δεκαήμερου φεστιβάλ, με αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και άλλα.

Το περσινό, πρώτο Gay Pride ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, κατορθώνοντας να προσελκύσει περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες υποστηρικτές, που γέμισαν τους δρόμους της Λευκωσίας με πολύχρωμες σημαίες.

Φέτος, οι συμμετοχές (και από το εξωτερικό) μπορεί να ξεπεράσουν τις 7 χιλιάδες, αφού το νομοσχέδιο του Υπουργικού, έχει χαροποιήσει τους ενδιαφερόμενους, που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα, η κοινωνία της Κύπρου να δει την αλήθεια κατάματα.

Κρατίνος