Το σφυροδρέπανο του Αναστασιάδη και τα κουπόνια από την Κίνα

Είμαι βέβαιος ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κίνα θα φέρει απτά αποτελέσματα.

Όπως έχει διαφανεί, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες επενδύσεις και η Κύπρος, στην κατάσταση που βρίσκεται, μπορεί να προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας…

Μεγάλη χώρα η Κίνα , πολλοί επιχειρηματίες και εξαπλώνονται παντού.

θα_έχει_ο_Πρόεδρος

Το θέμα όμως, είναι τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις επιστρέψει στην Κύπρο, από μια μοναδική γι’ αυτόν εμπειρία.

Τα κόκκινα χαλιά, οι φωτογραφίες με τα σφυροδρέπανα παντού, το κατακόκκινο φόντο σχεδόν όπου βρισκόταν, μπορεί να τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δούμε κάτι αναπάντεχο, αφού είμαι βέβαιος πέραν πάσης  αμφιβολίας, ότι πιο πολύ κομμουνισμό και πιο πολύ και βαθύ κόκκινο δεν έχει δει στην ζωή του.

Έχω ακούσει πως όταν είσαι συνηθισμένος να τα βλέπεις όλα γαλάζια και ξαφνικά, για μερικές μέρες βρεθείς σε βαθύ κόκκινο, μπορεί και επηρεαστείς.

Οι συγκεντρώσεις του ΑΚΕΛ στην Κύπρο ( κομμουνιστικό κόμμα light)  μοιάζουν με παρανυχίδα μπροστά στο υπερθέαμα των συγκεντρώσεων της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας που έγιναν προς τιμήν του.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι μαζί με τις επενδύσεις, ή υποσχέσεις για επενδύσεις, ο Πρόεδρος μπορεί  κατά την επιστροφή του να κάνει σκέψεις για το πως θα ήταν η ζωή στην Κύπρο και με κουπόνια, μετά την εμπειρία των κοινωνικών παντοπωλείων!

Κρατίνος