Το σκάνδαλο της “Off Shore” εταιρείας του Χαϊκάλη στη Κύπρο και οι ντροπιασμένοι Αν-Ελληνάρες

Σάλος έχει ξεσπάσει γιατί ο Παύλος Χαϊκάλης, γνωστός ηθοποιός, ενδεχομένως να διατηρεί εταιρεία στη Κύπρο. Όχι παράνομο πλυντήριο μαύρου χρήματος. Εταιρεία έχει ο άνθρωπος.

Ο Τέρενς Κουικ, η “μεγαλειώδης αυτή φυσιογνωμία” που  αποφάσισε να γίνει πολιτικός, κάλεσε τον Χαϊκάλη να δώσει αμέσως στοιχεία για αυτή την Off-Shore. Ο δε Πάνος Καμμένος, ή μάλλον καλύτερα Συγ-Καμμένος, μετά την μνημειώδη του κωλότουμπα που ψήφισε το αριστερό μνημόνιο, βρήκε και αυτός αποδιοπομπαίο τράγο τώρα τον Χαϊκάλη για να του ζητήσει εξηγήσεις.

Το ανωτέρω δήθεν σκάνδαλο, έρχεται να προστεθεί στην ιστορική δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου (ΣΥΡΙΖΑ), ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ανήκουν στο ίδιο έθνος.

Για να μην ξεχάσουμε και την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να φορολογήσει προϊόντα τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα από τη Κύπρο. Όχι τα BMW και Mercedes από τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Τα φρούτα από τη Κύπρο.

Κάποια παράσιτα, ταπείνωσαν για ακόμα μια φορά την πολύπαθη μεγαλόνησο. Την Πηνελόπη της Μεσογείου, που έχει δεινοπαθήσει από τους μνηστήρες που στους αιώνες ασέλγησαν πάνω της, περιμένοντας η κακόμοιρη, υπομονετικά, τον Οδυσσέα στο γαλανόλευκο άρμα του να την σώσει.

Δεν ανέμενα σαν Κύπριος από κάποιους Έλληνες πολιτικούς να γνώριζαν ότι οι off-shore εταιρείες, αφορούν εταιρείες που γίνονται σε χώρες μη κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι δεν περίμενα τέτοιου είδους υψηλό επίπεδο. Δεν περίμενα να γνωρίζουν ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην Ε.Ε. Ξέρω ότι μπορεί να θεωρούν ότι ανήκουμε στην Αφρικανική ήπειρο.

Εάν ο Χαϊκάλης κλείσει την εταιρεία στη Κύπρο, τότε οφείλει η Κυπριακή Δημοκρατία να κλείσει την πρεσβεία της στην Ελλάδα. Όχι γιατί η Κύπρος μισά τους Έλληνες. Αλλά γιατί κάποιοι αριστερίζοντες Ελληνάρες, θυμίζουν κάτι παλληκαράδες που βγαίνουν έξω και τρώνε ξύλο και επειδή νιώθουν ταπείνωση, μπαίνουν στο σπίτι τους και δέρνουν τη γυναίκα τους. Κάπου θα πρέπει να ξεσπάσουν όλοι αυτοί οι πάσχοντες από επαναστατική αλαζονεία, που φίλησαν εκεί που μέχρι σήμερα έφτυναν. Που έριξαν την Ελλάδα στο γκρεμό για να το παίξουν επαναστάτες. Οι αποτυχημένοι επαναστάτες, που τώρα κτυπούν τη Κύπρο για να δείξουν ανδρισμό. Δεν κατάφεραν να δείρουν το Σόιμπλε…για αυτό τους φταιν οι Κυπριακές εταιρείες.

Γιατί εάν θεωρηθεί ότι επειδή είχε ο Χαϊκάλης εταιρεία στη Κύπρο, αποτελεί σκάνδαλο, τότε αυτό είναι σκάνδαλο. Μήπως τα Γερμανικά αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορείτε είναι πιο Ελληνικά; Μήπως τα ιταλικά παπούτσια που φορείτε; Τα ισπανικά λεμόνια; Τα Ολλανδικά λουλούδια που εισάγετε και πέφτουν στα μπουζούκια; Εσείς οι ίδιοι που εμπαίζετε τον Ελληνικό λαό ότι αποτελεί σκάνδαλο, διερωτώμαι πραγματικά αν φοράτε κουστούμια Ελληνικά. Γιατί πάντως εσώρουχα αποκλείεται.

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Κύπρου σας καλώ με τις ελάχιστες μου δυνάμεις να αντιδράσετε. Μια κλίκα άρρωστων ανθρώπων βάζει καθημερινά δηλητήριο στο νερό της αλληλεγγύης που τόσα χρόνια πίναμε. Ξεκίνησαν να μας ποτίζουν από το ιερό δισκοπότηρο της διχόνοιας. Δεν το παίζω Ελληνάρας. Ούτε θέλω να περιστάνω την Πηνελόπη που περιμένει τον Οδυσσέα να την σώσει. Αλλά ούτε μπορώ να φτάσω στο άλλο άκρο που να ξεγράψω μέσα μου οτιδήποτε το Ελληνικό. 

Κάποτε η Ευρωβουλευτής της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους, αντέδρασε για την μη εξαγρίωση του Βενιζέλου, όταν μας αποκάλεσε ο Ερτογάν εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία. Τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε…σήμερα οι ίδιοι μας θανατώνουν.

Σήμερα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου οφείλει να θυμίσει σε όλους αυτούς ότι η Κύπρος δεν είναι Off-Shore. Η ίδια Ελληνική ακτή είναι. Τα ίδια Ελληνικά νερά είναι. Και κάτω από τις πέτρες της γράφει Ελλάδα. Ελλάδα είμαστε..όχι παλλακίδα.

 Διογένης