Το σκάνδαλο της Βουλής που παραμένει ατιμώρητο και ξεχασμένο

Έχουν παρέλθει πλέον αρκετοί μήνες, από τότε που το περιβόητο νομοσχέδιο αφερεγγυότητας ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του λαού. Μάρτυρες όλοι μας, μιας πρωτοφανούς προσπάθειας από κάποιους, να περάσουν το μήνυμα δια πυρός και σιδήρου, ότι το νομοσχέδιο εκείνο προστάτευε τους δανειολήπτες και τους εγγυητές.

Έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες. Και η κοροϊδία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και του προεδρικού συνεχίζει ακάθεκτη. Θεώρησαν ότι ο κουρνιαχτός της απογοήτευσης του λαού θα κοπάσει και η ντρίπλα τους θα ξεχαστεί. Εμείς κύριοι σαν σελίδα, θα συνεχίσουμε να αρθρογραφούμε για την κοροϊδία που νομίζατε θα ξεχάσουμε, μέχρι δημοσίως όλοι να παραδεχτείτε ότι είπατε ψέματα.

Ενώ το κράτος φορολογεί όλους μας με αξίες 2013, το ίδιο το κράτος δεν εισαγάγει αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. Συμφωνήθηκε βλέπετε, δημόσια, ότι οι προστάτες του λαού βουλευτές, θα εισήγαγαν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά το χρόνο σύναψης του δανείου. Για σκοπούς προστασίας του λαού απο τις εκποιήσεις. Μας είπαν θα το ψήφιζαν σε μια εβδομάδα. «Νομοτεχνικό έλεγχο χρειάζεται» και κάτι συναφείς μπούρδες. Μέχρι σήμερα έχουν θάψει αυτή τη τροπολογία η οποία αφήνει όλους τους εγγυητές στο έλεος των εκποιήσεων στις χαμηλότερες αξίες των ακινήτων των τελευταίων 20 χρόνων.

Δεύτερο, μέχρι σήμερα, εάν μετά την πώληση του υποθηκευμένου ακινήτου, μείνει ένα υπόλοιπο λ.χ. €300.000 και έχει το δάνειο 6 εγγυητές, οι τράπεζες μπορούν να πάρουν τα λεφτά αυτά από έναν ή και όλους τους εγγυητές. Χωρίς περιορισμό, χωρίς υποχρέωση καταμερισμού του υπολοίπου.  Συμφωνήθηκε όπως είπαν, δια νόμου να γίνεται καταμερισμός του υπολοίπου, ισόποσα σε όλους τους εγγυητές. Δηλαδή να πληρώσει ο κάθε εγγυητής €50.000 για να μην πτωχεύσουν κάποιοι και άλλοι να μην πάθουν τίποτε. Ακόμα και εαν ένας εγγυητής δεν μπορούσε τη ζημιά θα την επωμίζετο η τράπεζα. Ούτε αυτό το ψήφισαν θάβοντάς το και αυτό στα μπουντρούμια με τον τίτλο «Εμπαιγμός».

Όλα τα ανωτέρω βεβαίως θα ψηφίζονταν με αναδρομική ισχύ για να καλύψουν εκείνες τις υπέροχες εποχές του predatory lending…Ξέρετε κύριοι βουλευτές αυτή την ξενική ορολογία. Δεν νομίζω να χρειάζεστε μετάφραση… Όλοι μας τη βιώσαμε…

Είναι ένας δεύτερος Αττίλας τον οποίον έντυσαν με ένα φύλο συκής με αρκετά νομικίστικα παραθυράκια για να το αποφύγουν. Ο λαός δεν αντιλήφθηκε και δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν το έψαξε και πολύ. Είπαν θα τα ψηφίσουν και δεν τα ψήφισαν. Γύριζαν τα κανάλια σαν τσιγγάνοι και έλεγαν ότι προστάτευσαν το λαό, συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις πρόνοιες μέσα στη ρητορική τους και τώρα μουγγάθηκαν όλοι τους.

Χωρίς αυτές τις 2 πρόνοιες ο λαός είναι πλήρως ακατοχύρωτος. Δυστυχώς αυτό το οποίο συνέβη είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Κυπριακής Βουλής και έχει ξεχαστεί.

Υπενθυμίζουμε οτι ξαναγράψαμε για το ίδιο θέμα 8 Ιουλίου. Δεν μας λάβατε υπόψιν. Θα συνεχίσουμε να σας γράφουμε κύριοι κάθε μήνα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, ή μέχρι να παραδεχτείτε δημόσια ότι μας κοροϊδέψατε. Εμείς σαν σελίδα δεν ξεχάσαμε την κοροϊδία. Δεν θα αναφέρουμε τι μας λέτε στα πηγαδάκια για να μην εκθέσουμε αυτούς που έχουν την τόλμη να παραδεχτούν ότι θάψατε το νομοσχέδιο. Γιατί επίσημα μας λέτε ότι είναι στη Τρόικα, είναι στη Νομική Υπηρεσία, είναι στην Επιτροπή Νομικών, είναι στην Επιτροπή Οικονομικών και ότι άλλο σκαρφιστείτε.

Το apokalipsi.com κύριοι δεν χαρίζεται σε κανέναν! Σε κανένα κόμμα και κανένα πολιτικό. Ακόμα και εάν ο λαός το ξέχασε εμείς θα του το θυμίζουμε. Σαν πέτρα στα παπούτσια σας που δεν φεύγει με τίποτε, θα σας γράφουμε μέχρι να παραδεχτείτε το ψέμα σας ή να το διορθώσετε.

Ραντεβού κύριοι σε ένα μήνα πάλι. Που θα ξαναγράψω αυτή τη φορά με πολύ πιο έντονη κριτική και αποκαλύψεις, γιατί το θάψατε και με ποιου τη παρέμβαση ψήφισε η ΕΔΕΚ.

Το δυστύχημα είναι ότι χρεώσαμε στο Συλλούρη προσπάθεια επανεκλογής που πίεζε και ενέμενε μέχρι τελευταίας στιγμής με την δική του τροπολογία………………….

to be continued….

Διογένης