Το λέει η καρδιά τους! – Αυτές οι γυναίκες, οι Γιαζιντί, πολεμούν τους τζιχαντιστές (φώτος)

H «Ταξιαρχία Κόρες του Ήλιου», που σχημάτισαν Κούρδισσες Γιαζίντι πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για να εκδικηθούν για όσα υπέστησαν από τους τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2014.

Από την Πέμπτη το πρωί οι ενωμένες κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά, YPG, PKK και Γιαζίντι έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να απελευθερώσουν την πόλη των Γιαζίντι, τη Σιντζάρ, που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014, αναγκάζοντας όλους τους κατοίκους της να γίνουν πρόσφυγες, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν πιάστηκαν σκλάβοι.

yazidi2

Οι άνδρες αποκεφαλίστηκαν και οι γυναίκες καταδικάστηκαν να γίνουν ερωτικές σκλάβες.

Οι Κούρδισσες Γιαζίντι, από όσα πληροφορούμαστε μέσω Twitter, από το πρωί της Πέμπτης μάχονται στην πρώτη γραμμή για να διώξουν τους εισβολείς από τα σπίτια τους.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν από το κουρδικό δίκτυο Rudaw τις δείχνουν λίγο πριν ξεκινήσουν για το μέτωπο.

yazidi

Γιαζίντι ονομάζονται οι Κούρδοι ηλιολάτρες – πυρολάτρες Ζωροαστριστές – Μιθραϊστές που δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ και διατήρησαν ζωντανή την αρχαία ηλιακή θρησκεία των Άριων (Ιρανών), Κούρδων (Μηδών) και Περσών.

Οι Γιαζίντι θεωρούνται από το Ισλαμικό Κράτος «σαταντιστές» και «ειδωλολάτρες» για αυτό και έχουν την πεποίθηση ότι πρέπει να τους εξαφανίσουν, είτε με υποχρεωτικό εξισλαμισμό τους, είτε σκλαβώνοντας τους, είτε απλά σφαγιάζοντάς τους.

yazidi1  yiazidi3

Χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν και σκλαβώθηκαν τον Αύγουστο του 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στα εδάφη τους στο Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ.

Μητέρες με μικρά παιδιά, κορίτσια από την ηλικία των 8 ετών, βιάστηκαν ως ερωτικές σκλάβες από τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές. Παρά τον πρωτοφανή για τον 21ο αιώνα διωγμό τον Γιαζίντι, οι ίδιοι όχι μόνο δεν εξισλαμίζονται αλλά κρατούν ισχυρή και ζωντανή την εθνική τους παράδοση.

Οι υπόλοιποι Κούρδοι θεωρούν τους Γιαζίντι «γνήσιους» και «καθαρούς» Κούρδους αφού ποτέ δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ και κράτησαν την εθνική τους θρησκεία, η οποία οφείλουμε να πούμε υφίσταται και στους υπόλοιπους Κούρδους καλυμμένη κάτω από το Ισλάμ. Δεν είναι τυχαίο που η σημαία του Κουρδιστάν έχει τον Ήλιο ως σύμβολο.

Οι Γιαζίντι διατηρούν και πολλά από τα αρχαία μυστήρια και έχουν τελετές και έθιμα που θυμίζουν την ορθοδοξία (όπως τα πασχαλινά αβγά, που για τους Γιαζίντι είναι πρωτοχρονιάτικα αβγά και την αφή του ιερού φωτός), αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύουν από ποιες προγενέστερες θρησκείες κληρονόμησε ο χριστιανισμός έθιμα και τελετουργίες.

Οι γυναίκες Γιαζίντι, σπάνιας ομορφιάς, πολλές είναι ξανθές με γαλάζια μάτια, υπενθυμίζουν σε όλους ποιοι ήταν οι πραγματικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής πριν εισβάλλουν οι Άραβες και αργότερα οι Τούρκοι.