Το κύρος της δικαιοσύνης και τα γκρουπάκια στο facebook

Πολύ σύντομα αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αλλά και την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρέπει από κανέναν να εκληφθεί ως απλώς μια ακόμα δικαστική απόφαση. Από την απόφαση αυτή παίζεται στην κυριολεξία το κύρος μας ως χώρα σε όλο τον κόσμο, αλλά παίζεται επίσης και το αν θα μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να κάνει απρόσκοπτα και χωρίς παρεμβάσεις απειλές και όλα τα γνωστά αυτό που πρέπει.

Δηλαδή, να ηγείται μιας υπηρεσίας, η οποία την περίοδο που διανύουμε είναι ίσως η μόνη, στην οποία πρέπει όλοι να ευελπιστούμε ότι θα καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία.

Προσωπικά δεν αιτιολογώ ως αντίδραση «εν βρασμώ ψυχής», όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, την αντίδραση του πελάτη του.  Ο Βοηθός Γενικός δεν είναι απλός πολίτης.

Οι πολίτες αναμένουν από αυτόν να είναι άσπιλος αμόλυντος και να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς εκπτώσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι δεν είχαμε έναν Κώστα Κληρίδη μερικά χρόνια πιο νωρίς, για να ταράξει λίγο το σύστημα, αν δεν προλάβαινε αυτό να τον κατασπαράξει.

Την ίδια ώρα αυτό που ίσως δεν έχουμε καταλάβει ως κοινωνία είναι ότι πέρασε η εποχή, που δημιουργούσαμε γκρουπάκια υποστήριξης στο facebook και οργανώναμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την νομική υπηρεσία μπας και γλιτώσουμε.

Επιτέλους αυτή τη φορά έχουμε Νομική Υπηρεσία και έχουμε Γενικό Εισαγγελέα.

Ο μόνος που δικαιούται να πάρει τα εύσημα, για τον διορισμό του, αφού ευελπιστώ ότι κατάλαβε την τεραστίων διαστάσεων γκάφα του, με την προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του Γενικού, είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όταν, όμως, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν παραιτείται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρίσκει το θάρρος να τον καλέσει να παραιτηθεί, τότε ακόμα και η δικαιοσύνη έχει τον ήλιο της και για να γυρίσει θέλει δουλειά πολύ.

Κρατίνος