Το κλάμα του λαϊκισμού

Το κλάμα, ή μάλλον τα κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνου Καμμένου, πρόσφατα στη Βουλή, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη έκφραση λαϊκισμού των τελευταίων ετών.

Εμένα δεν με ξεγέλασες κύριε Πάνο.

Οι οικογένειες στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, μας είπες έχουν φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα πολεμικά αεροπλάνα δεν έχουν καύσιμα για αναχαιτήσεις. Τα πλοία δεν μπορούν να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και πολλά άλλα.

Επειδή αγαπητέ κύριε Πάνο δεν είσαι χθεσινός στην πολιτική και ότι πεις ενδιαφέρει άμεσα και τον Κυπριακό Ελληνισμό, στον οποίο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή σου, σχεδόν έταξες την αγορά πολεμικών αεροσκαφών, οφείλουμε μια απάντηση.

Υπήρξες σημαντικότατο στέλεχος για σειρά ετών της ΝΔ, Υπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Καραμανλή και στέλεχος του κόμματος εξουσίας που μαζί με το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην πτώχευση, την οποία ακολούθως φόρτωσες εσύ και άλλοι συνάδελφοί σου στους πολίτες.

Αυτό που πρέπει να κάνεις κύριε Καμμένε, για να δείξεις ότι δεν μασάς όπως λέμε, είναι αντί να χύνεις κροκοδείλια δάκρυα, αφού αποτέλεσες και συ μέρος του συστήματος που σήμερα κατηγορείς, να τερματίσεις την καταβολή του 2% του ΑΕΠ προς το ΝΑΤΟ. Μπορείς; Δεν μπορείς.

Και αυτό το δεν μπορώ σου, το εξωτερικεύεις κλαίγοντας και φωνάζοντας στη Βουλή.

Είσαι μέλος μιας ακροαριστερής κυβέρνησης και συμπεριφέρεσαι ακροδεξιά κλαίοντας και λαϊκίζοντας προκαλώντας μάλιστα και τα αισθήματα όλων στην Κύπρο που δεν ξέρουν…

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν χρειάζονται δακρύβρεχτους Υπουργούς, χρειάζονται δυναμικούς πολιτικούς άνδρες.

Υπάρχουν και άλλοι πατριώτες κύριε Πάνο… η Ελλάδα είναι γεμάτη πατριώτες και ας μην πηγαίνουν σε πορείες και ας μην διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Το πιο σημαντικό , όμως, είναι ότι κλαίνε για το σημερινό κατάντημα εκεί που δεν τους βλέπουν, στο σπίτι τους.

Τα δάκρυα είναι για τις παλιές ελληνικές ταινίες και όχι για τις σύγχρονες τραγωδίες!

Κρατίνος