Το Καπουτσίνο του Sigma, η γιατρός Άννα Μαρία, ο Γρηγόρης – Μέσι, ο Τζούνιορ των Κυπρίων και το διαχρονικό καφενείο.

*** Χαμός το Σαββατοκύριακο στα social media από επώνυμο άρθρο νεαρού δημοσιογράφου στο περιοδικό Καπουτσίνο της εφημερίδας Πολίτης. Στο δημοσίευμα, ο νεαρός έπλεκε το εγκώμιο του Χρύσανθου Τσουρούλη και αποκαλούσε παιδιά του δημοτικού την συντακτική ομάδα του Sigma. Οι αναρτήσεις που ακολούθησαν από τους άμεσα εμπλεκόμενους ήταν απείρου κάλους με διακωμώδηση του θέματος. Τώρα, γιατί ο νεανίσκος έφτασε σε τόσο χαμηλό επίπεδο, δηλαδή να υποτιμά συναδέλφους του, τους οποίους ασφαλώς δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ και να εξυμνεί τον Χρύσανθο Τσουρούλη, ουδείς γνωρίζει.

*** Η Άννα Μαρία Ευτυχίου του Μέγα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι το έχει το ιατρικό ρεπορτάζ. Θα μπορούσε φαντάζομαι, σε περίπτωση που χρειαστεί, να προσφέρει ακόμα και πρώτες βοήθειες. Ίσως να μην ήταν άσχημη ιδέα μια ιατρική εκπομπή σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, η οποία σίγουρα δεν θα φέρει τηλεθέαση, αλλά θα προσθέσει σε ποιότητα. Άλλωστε, «ποιότητα» δεν μπορούν να προσφέρουν μόνο τα καλλιστεία.

*** Ο Ανδρέας Γεωργιάδης μας είπε δέκα φορές στο πρωϊνάδικο του ΡΙΚ «ελπίζουμε ότι ο Μέσι δεν θα κριθεί ένοχος». Τα πράγματα έβαλε στην θέση τους ο Γρηγόρης Σάββα από την παραθυροσύνδεση με το ΚΥΠΕ λέγοντας ότι «Μέσι-ξεΜέσι αν οφείλει στο φόρο πρέπει να πάει φυλακή». Έτσι είναι αγαπητέ Ανδρέα, μπορεί ο μεγάλος αστέρας να δηλώνει ότι παίζει μπάλα και τίποτε άλλο, αλλά τα δικαστήρια στην Ισπανία δεν παίζουν και ειδικά σε ότι έχει σχέση με φοροδιαφυγή δεν χαρίζονται σε κανέναν.

*** Μιλάμε για μεγάλο κοντράστ. Να δείχνει το ΡΙΚ 2 την ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία αγωνίστηκε στο Ισραήλ και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου να δείχνει έναν – έναν τους παίκτες να ψελλίζουν τον ύμνο. Τελευταίος ο Ντόσα Τζούνιορ, ο οποίος φυσικά, ήταν σιωπηλός. Αυτά που θα άκουσε από τους φανατικούς «πατριδάρχες» θα ήταν πολλά, διότι πήρε την υπηκοότητα αλλά δεν έμαθε τον Εθνικό Ύμνο. Όταν έβαλε το γκόλ, όμως, ως δια μαγείας άλλαξαν όλα…τα μαύρα έγιναν άσπρα …

*** Τελικά το απόγευμα της Κυριακής ίσως η καλύτερη εκπομπή στην κυπριακή τηλεόραση να είναι η επανάληψη του «καφενείο» στο ΡΙΚ. Αν συγκρίνει κάποιος ότι το ΡΙΚ 2 παίζει ντοκιμαντέρ για τους ελέφαντες, η ΕΡΤ έχει ακαταλαβίστικο μπαμπινιώτη, ο ΑΝΤ1 τους συμμαθητές, και το Μέγα την επανάληψη FAKATEτους, το καφενείο του ΡΙΚ, έστω και σε επανάληψη είναι πολύ καλύτερο.

Κρατίνος