Το ”καλό παιδί” και η εκταμίευση των 100 εκατομμυρίων

Τα καλά λόγια που ακούσαμε απόψε από τον αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη του Eurogroup, σίγουρα ικανοποιούν.

Όπως δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί η αποστολή της Τρόικα στην Κύπρο ολοκλήρωσε το έργο της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. ”αυτή έγινε δυνατή”, κατά τον Επίτροπο, ”μετά τη θέσπιση του νόμου για τους πλειστηριασμούς και αναμένουμε την ολοκλήρωση της 6ης επιθεώρησης”’.

Διαβεβαιώθηκε ακόμα ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιθεώρηση θα είναι έτοιμοι να εκταμιεύσουν 100 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα τα λόγια αυτά μας τιμούν, ωστόσο, πρέπει να μας πάνε ένα βήμα πιο κάτω.

Ναι, η Κύπρος είναι το ”καλό παιδί” των δανειστών μας και όπως δείχνουν οι εξελίξεις σύντομα θα βγει και από το Μνημόνιο. Όμως, αυτή είναι η πραγματική οικονομία του τόπου;

Ας κοιτάξει λίγο το Υπουργείο Οικονομικών την αγορά που ασφυκτιά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν και δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια από τις τράπεζες και τη ρευστότητα που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Ο Χάρης Γεωργιάδης μας είπε τις προάλλες ότι με την άρση εκκρεμοτήτων θα δημιουργηθούν οι προοπτικές, που θα υποβοηθήσουν τον στόχο της συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, της επανόδου στις αγορές και της αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Ίσως η κυβέρνηση να θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανθρώπους μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας.

Το χειρότερο είναι η προσπάθεια να πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο.

Φήμη