Το Ισλαμικό Κράτος «ελέγχει» φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αυστραλία

Μια συμμορία τζιχαντιστών προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος, που τα μέλη της κρατούνται στην αυστραλιανή φυλακή υψίστης ασφαλείας Goulburn, στη Νέα Νότια Ουαλία, απείλησε να αποκεφαλίσει σωφρονιστικούς υπάλληλους και κρατούμενους εάν δεν εξισλαμιστούν.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή Daily Telegraph, τουλάχιστον 30 μέλη της τζιχαντιστικής συμμορίας στη φυλακή έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια στους «απίστους».

Η συμμορία ονομάζεται «Μπρόδερς Φορ Λάιφ» (Brothers 4 Life), και πλέον είναι μια τζιχαντιστική ομάδα που υποστηρίζει ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας φύλακας μιλώντας στη Daily Telegraph είπε ότι τα μέλη της συμμορίας χτυπάνε τατουάζ με το σήμα του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης σε έρευνες στα κελιά τους έχουν βρεθεί φωτογραφίες με σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και άλλο προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.

Το πιο επικίνδυνο όμως από όλα είναι, ότι απειλούν να αποκεφαλίσουν όσους συγκρατούμενους τους δεν εξισλαμιστούν, ενώ την ίδια απειλή δεν έχουν διστάσει να κάνουν και σε φύλακες.

Είναι γνωστό ότι σε αμερικανικές, βρετανικές και αυστραλιανές φυλακές, το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει ραγδαία άνοδο μεταξύ των κρατουμένων. Οι εξισλαμισμοί μεταξύ των εγκληματιών αποτελούν τη νέα «μόδα» που σαρώνει.