Το Διάταγμα της Ζέτας και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αλληλούια! Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω, θέλουμε ανοιχτά καταστήματα όσο το δυνατό πιο πολλές ώρες. Θέλουμε να μπορούμε να ψωνίζουμε όποτε έχουμε χρόνο, καθημερινές και Κυριακές.

Μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε, με την ψήφιση από την Βουλή, του νόμου που επιβάλει το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, ήρθε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, έστω και προσωρινά, να διορθώσει κάποια πράγματα.

Και ευτυχώς δηλαδή διότι κινδυνεύαμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές ανά το Παγκύπριο…δηλαδή και στις τουριστικές περιοχές.

Ούτε λεπτό δεν άργησε η Υπουργός Εργασίας, η πολύ σικάτη Ζέτα μας, και αφού της άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση διατάγματος το οποίο δίνει το δικαίωμα σε όλα τα καταστήματα, ανεξάρτητα σε ποια περιοχή βρίσκονται να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

Η περίοδος ισχύος του διατάγματος είναι από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, ώστε να συνδυαστεί και με τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Εξέμιση ολόκληρους μήνες, έχει περιθώριο το Ανώτατο Δικαστήριο, να εξετάσει το θέμα και να αποφασίσει τι θα κάνει με την αναφορά του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ελπίζω να προλάβετε μέχρι τότε…

Δίκτυς ο Κνώσσιος