Το ΔΗΚΟ και το “Tρίκο”

Σε θέση μάχης, ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εξήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό σταθμό, συγκεκριμένες θέσεις που απέχουν πολύ απ’ αυτές του κόμματός του ή τουλάχιστον την επίσημη γραμμή του ΔΗΚΟ.

Λογική των θέσεων αυτών, όπως εξήγησε, η στρατηγική της συναίνεσης που εγκαινίασε πριν από μια τετραετία.

Ο Μάριος Καρογιάν, του “άλλου ΔΗΚΟ”, χαρακτήρισε σωστούς τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, όπως και τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση, για την οικονομία.

Την ίδια ώρα, με σχεδόν ταυτόσημες θέσεις στην οικονομία, αλλά τεράστιες και αγεφύρωτες διαφορές στο Κυπριακό, τις οποίες μάλιστα, φροντίζει να προβάλλει καθημερινά, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της κυβέρνησης, αλλά και του “άλλου ΔΗΚΟ”, τις απόψεις του οποίου ενστερνίζεται μεγάλη μερίδα του κόμματος.

Ίσως, η καλύτερη λύση, στην καθαρή εντός κόμματος, διαμάχη των δύο αρχηγών, τέως και νυν, ν’ αποτελεί η δημιουργία ενός τρίτου ΔΗΚΟ, που μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί “Τρίκο”.

Το συγκεκριμένο κίνημα, κόμμα, ή απόκομμα, θα μπορεί να ενώνει μια μεγάλη μερίδα μελών από τα δύο άλλα, με σκοπό, βεβαίως, την συνεχή παρουσία στην εξουσία.

Το σίγουρο είναι πως, αν τελικά το πετύχει, τότε και αυτή η νίκη θ’ ανήκει στο ΔΗΚΟ!!!!!

 Κρατίνος