Το Βατικανό παραδέχεται ότι υπάρχουν εξωγήινοι

Eίναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες, θεωρεί τώρα το Βατικανό μετά την ανακάλυψη ενός πλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη.

Η «αναγνώριση» της ύπαρξης εξωγήινης ζωής από την Αγία Έδρα ανατρέπει αυτό που για δύο χιλιετηρίδες αποτελούσε το ταμπού του Χριστιανισμού. Οτι δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον με ανεπτυγμένη νοημοσύνη. Βέβαια, η καθολική εκκλησία πίστευε επίσης ότι η Γη είναι στο κέντρο του σύμπαντος και άργησε να παραδεχθεί το λάθος της πολύ μετά την επιστημονική τεκμηρίωση, ότι αυτό δεν ισχύει.

«Η Γη είναι η μοναδική αγαπημένη του θεού»

Η παραδοχή για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες έρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη της Αγίας Εδρας και συγκεκριμένα από τον πατέρα Χοσέ Φούνες, διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανού. Σε μια προσπάθεια όμως να καθησυχάσει τους πιστούς, ο πατέρας Φούνες έσπευσε να τονίσει ότι η παραδοχή δεν αλλάζει ούτε κατ’ ελάχιστο τις διδαχές του Ευαγγελίου και πρόσθεσε ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός: «Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν».