Του λιμανιού και του σαλονιού 

Αμέτρητες είναι οι εξαγγελθείσες απεργίες και στάσεις εργασίας στις οποίες κατέρχονται το τελευταίο διάστημα τα μέλη των διαφόρων κλάδων εργαζομένων στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.

Τη μια οι αχθοφόροι, την άλλη οι μηχανοδηγοί και την παράλλη οι εκτελωνιστές. Σεβαστό το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και ωφελημάτων τους, όμως τις ζημιές εκατομμυρίων ευρώ για την κυπριακή οικονομία, πιος θα τις πληρώσει;

Στράφι πήγαν μέχρι στιγμής οι υποδείξεις της κυβέρνησης οτι οι αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών είναι μονόδρομος και οι διαβεβαιώσεις οτι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν πλήρως, στο πλαίσιο και του διαλόγου που διεξάγεται με τα μέλη της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, που έχει συσταθεί για το θέμα.

Αποκορύφωμα των δυναμικών κινητοποιήσεων στις οποίες κατήλθαν οι λιμενεργάτες, ήταν η χθεσινή εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία, που είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή στα αγκυροβόλια τεσσάρων εμπορικών πλοίων και ενός σκάφους του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ,ΔΕΟΚ και ΠΟΑΣ, συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, την ώρα που μέλη τους πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής. Τα αιτήματα των συνδικαλιστών για αναστολή της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων και επανέναρξη του διαλόγου, εξόργισαν βουλευτές που τους χαρακτήρισαν “εξασφαλισμένους, που κρύβονται μια ζωή στα βασίλειο τους και παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους.”