Του άλλαξαν όνομα και το στέλνουν Ολομέλεια – Το “Σύμφωνο Συμβίωσης” έγινε “Πολιτική Συμβίωση”

Το πολυσυζυτημένο νομοσχέδιο το “βάφτισαν” τελικά «πολιτική συμβίωση» και θα συζητηθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο  εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Χθες κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Βουλευτών, οι οποίοι θα αναλάβουν την περαιτέρω μελέτη του νομοσχεδίου μέχρι αυτό να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από έντονες διαφωνίες, εντάσεις και των διαφορές που είχαν παρουσιαστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις μεταξύ βουλευτών του ιδίου κόμματος και κυρίως μεταξύ βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μάλιστα, η κατάσταση οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, να παρουσιαστεί στη χθεσινή συνεδρίαση και να ξεκαθαρίσει ότι ο ΔΗΣΥ τάσσεται υπέρ της προώθησης της πολιτικής συμβίωσης (σύμφωνο συμβίωσης) και να κάνει την πρόταση για σύσταση της ειδικής επιτροπής.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και τελικά το νομοσχέδιο θα μελετηθεί τις επόμενες ημέρες μόνο από τους Αθηνά Κυριακίδου, Άριστο Δαμιανού, Ρίκο Μαππουρίδη, Ρούλα Μαυρονικόλα, Δημήτρη Συλλούρη και Χρίστο Μέση.

Επίσης, χθες και ύστερα από εισήγηση του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, έχει δοθεί περιθώριο χρόνου σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου μέχρι σήμερα το μεσημέρι να υποβάλουν στην υποεπιτροπή τις θέσεις ή τις τοποθετήσεις τους επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Μετά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, η υποεπιτροπή συνέχισε κανονικά τη συνεδρίασή της και το ίδιο αναμένεται ότι θα επαναληφθεί και σήμερα.