Τους εκτέλεσαν για να τους κλέψουν! Νεκροί δύο τουρίστες στην Αλβανία

Δύο Τσέχοι τουρίστες σκοτώθηκαν με πυρά αυτόματου όπλου χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Αλβανία ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και κατευθύνονταν προς ένα φυσικό πάρκο στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, η οποία συνέλαβε δέκα υπόπτους.

Τα πτώματα του Μίχαελ Σβάτος, 27 ετών, και της Άννα Κοσίνοβα, 36 ετών, ανακαλύφθηκαν στο Πρεκάλ, σε απόσταση 150 χλμ. βορείως των Τιράνων, μέσα στο αυτοκίνητό τους που έφερε πινακίδες της Τσεχικής Δημοκρατίας, διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τα θύματα. Η αστυνομία βρήκε ένα Καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο και γύρω στους δέκα κάλυκες έξω απ’ αυτό. “Ένας από τους δράστες ενδέχεται να ταξίδευε μαζί με τα θύματα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έκλεψαν τα πράγματα των τουριστών και έριξαν το αυτοκίνητο σε χαράδρα. Ο Μίχαελ Σβάτος και η Άννα Κοσίνοβα κατευθύνονταν προς το Θεθ, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τον τόπο της επίθεσης, όπου θα συναντούσαν σ’ ένα κάμπινγκ μια ομάδα Τσέχων τουριστών. Η περιοχή αυτή, ανάμεσα σε κορυφές που φθάσουν τα 2.400 μέτρα, προσελκύει τουρίστες τόσο από τη δυτική όσο και από την κεντρική Ευρώπη, ιδιαίτερα Τσέχους. Το 2001, τρεις Τσέχοι τουρίστες είχαν εξαφανισθεί σ’ αυτή την ορεινή περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ