Λεμεσός: Τους έμεινε ο κόπος… Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο αλλά τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί

Με δυο χείλη καμένα φαίνεται να έμειναν οι χρυσοδάκτυλοι που άρπαξαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε περιουσία 100 χιλιάδων ευρώ από κατοικία Ρώσου στη Λεμεσό.  Λόγω του ότι ήχησε ο συναγερμός οι διαρρήκτες έκρυψαν το χρηματοκιβώτιο σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι, αλλά το καμουφλάζ δεν ξεγέλασε τους αστυνομικούς οι οποίοι και εντόπισαν άθικτο το χρηματοκιβώτιο.

Η διάρρηξη σημειώθηκε στις 9.30 χθες βράδυ όταν άγνωστοι που πιστεύεται ότι είναι δύο εισήλθαν εντός της κατοικίας του Ρώσου επιχειρηματία που βρίσκεται στη Γερμασόγεια. Με την είσοδο τους στο σπίτι, ήχησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να ενημερωθεί άμεσα από το κινητό του τηλέφωνο, έτσι με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία, περίπολα της οποίας έσπευσαν στην περιοχή. Παράλληλα γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία, ότι  από το εν λόγω σπίτι ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι.

Μέχρι να φτάσουν επί τόπου τα περίπολα οι δράστες κατάφεραν να τρυπώσουν στο γραφείο του ιδιοκτήτη της κατοικίας στον 1ο όροφο και να αρπάξουν ένα χρηματοκιβώτιο διαστάσεων 150 επί 60cm το οποίο κατέβασαν από τη σκάλα του σπιτιού και έγιναν καπνός. Στο χρηματοκιβώτιο  υπάρχουν 50 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, ρολόγια και χρυσαφικά αξίας 50 χιλιάδων ευρώ, ΔΟΚΟ και φυσίγγια αξίας 5 χιλιάδων ευρώ!

 Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις.  Οι δράστες παρέμεναν άφαντοι αλλά σε ανοικτό χώρο δέκα περίπου μέτρα μακριά από την κατοικία εντοπίστηκε καμουφλαρισμένο το χρηματοκιβώτιο του Ρώσου, που όπως όλα δείχνουν είναι άθικτο.  Η σκηνή αποκλείστηκε από την αστυνομία και τέθηκε υπό φρούρηση.  Με το πρώτο φως της μέρας μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού με τον ιδιοκτήτη του χρηματοκιβωτίου αναμένεται να ελέγξουν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου.