Τους άφησαν ανάμεσα μας! Πέντε επικίνδυνοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τη Δεκέλεια

Ελεύθεροι ανάμεσα μας κυκλοφορούν πέντε από τους πλέον επικίνδυνους, όπως χαρακτηρίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετανάστες που έφτασαν με πλοιάριο στις βρετανικές βάσεις στις 21 Οκτωβρίου.  Εξηγήσεις αναμένεται να ζητήσει η Δημοκρατία από την ηγεσία των Βρετανικών Βάσεων. Σε συναγερμό οι αρχές ασφαλείας.

Όπως απεκάλυψε ο Αντ1, πρόκειται για πέντε Παλαιστίνιους του Λιβάνου, όλοι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι τρείς μάλιστα σύμφωνα με διαβαθμισμένες πληροφορίες, απέδρασαν από φυλακές του Λιβάνου, όπου κρατούνταν ως μέλη του ISIS, ενώ και οι υπόλοιποι δύο έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνοι.

Και οι πέντε διέμεναν σε καταυλισμό στις βρετανικές βάσεις, μαζί με άλλους 115 πρόσφυγες που έφτασαν με βάρκα από τον Λίβανο στο Ακρωτήρι στις 21 Οκτωβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, εξασφάλισαν από τις αρχές των βάσεων άδεια για να κυκλοφορούν και εκτός του καταυλισμού, αφού υπέβαλαν αίτηση ασύλου. Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν. Όχι μόνο δεν επέστρεψαν στα καταλύματα τους αλλά πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές. Για το θέμα ενημερώθηκαν με αρκετή καθυστέρηση και οι αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες όπως ειπώθηκε στον ΑΝΤ1 επιλαμβάνονται της υπόθεσης.

Πριν από πέντε μέρες κάποιοι από τους πέντε θεάθηκαν στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στις Φοινικούδες. Σύμφωνα ωστόσο με νεότερες πληροφορίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ίχνη τους έχουν χαθεί και όλες οι ενδείξεις είναι ότι μετέβησαν στη Λευκωσία.

Και οι πέντε βρίσκονται στο κατάλογο των τριάντα περίπου ατόμων τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα, στη βάση πάντα πληροφοριών ξένων μυστικών υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αρνήθηκαν, από την αρχή, να τους παραλάβουν από τις βάσεις.

Πρόκειται, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, για μία πολύ πολύπλοκη υπόθεση, η οποία προβληματίζει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία.

Πηγή:Ant1