Τουρκική «εισβολή» στο Φαρμακονήσι

Χαμός στην Ελλάδα από την ανάρτηση φωτογραφίας Τούρκου κολυμβητή, με τη σημαία της χώρας του να ποζάρει στο Φαρμακονήσι.

Ο Τούρκος κολυμβητής Ακπέρ Σουνάτσογλου, σε δηλώσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίστηκε ότι κολύμπησε μέχρι το Φαρμακονήσι και ύψωσε τη σημαία της χώρας του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Φαρμακονήσι ανήκει στην Τουρκία.

Όλα αυτά, στη βάση της νέας θεώρησης των Τούρκων, που κερδίζει συνεχώς έδαφος και μέσα στο κοινοβούλιο, ότι 16 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία.

Αμέσως, το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωσή του έσπευσε να διαψεύσει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα. «Ουδέποτε έλαβε χώρα το φερόμενο γεγονός, το οποίο άλλωστε και προκύπτει αφενός από τις αναφορές των αρμοδίων οργάνων, στην εν λόγω περιοχή και αφετέρου από την ανάλυση των στοιχείων/λεπτομερειών της πληροφορίας (κείμενο και συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) τα οποία και δεν συμφωνούν μεταξύ τους αποδεικνύοντας το αναληθές του εν λόγω δημοσιεύματος».

Αυτό που έχει σημασία κύριοι του ΓΕΕΘΑ, δεν είναι αν έγινε ή όχι, αλλά αν θα μπορούσε κάποιος να σταματήσει μία τέτοια απλή πρόκληση.

Αν περιμένουμε από τον κύριο Καμμένο τότε προφανώς καήκαμε.

Ο συγκεκριμένος Υπουργός Εθνικής Αμυνας, που ίσως να έχει την εντύπωση ότι θα τον γράψει η ιστορία ως τον καλύτερο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται «στα τέσσερα» όπως συνηθίζει να λέγει.

Απλώς γεμίζει μια θέση στο Υπουργείο, που τυγχάνει να είναι Υπουργική, με τους πολίτες να μην πιστεύουν πόσο μπορεί να μεταλλαχθεί κάποιος πολιτικός, προκειμένου να κρατήσει με νύχια και δόντια έναν θώκο.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Η Ελλάδα είναι γυμνή, ανήμπορη να υπερασπιστεί επαρκώς τα σύνορά της και το δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί Καμένοι.

Αυτοί λοιπόν, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αδυναμίες της χώρας, έπρεπε να φροντίζουν για την προστασία των πολιτών, από πάσης φύσεως «εισβολείς» και όχι να μετρούν μέρες για να ξαναπάνε στις κάλπες.

Έχει σημασία λοιπόν αν ο «εισβολέας» είναι ένας Τούρκος κολυμβητής, ή ένα καράβι οικονομικοί μετανάστες;

Το λάθος συνεχίζεται και κάθε μέρα διογκώνεται,  είναι ότι το ένα καράβι έγιναν πολλά και ο ένας Τούρκος κολυμβητής μπορεί ”καιρού επιτρέποντος και αμύνης απούσας” να οργανώσει στο Φαρμακονήσι ακόμα και κολυμβητικούς αγώνες.

Ποιος θα τον αποτρέψει ο Καμμένος;

Κρατίνος