Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένα αγνοούμενο παιδί από τις πλημμύρες

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί, ενώ ένα παιδί αγνοείται από τις πλημμύρες που έπληξαν χθες την Χίοπας της επαρχίας Αρτβίν στην Τουρκία.

Τα σωστικά συνεργεία ερευνούν διεξοδικά την περιοχή για τον εντοπισμό του 5χρονου παιδιού. Στην πόλη έφτασε ο υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Έρογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει το μέγεθος της καταστροφής, τονίζοντας ότι η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ισχυρών βροχοπτώσεων από την Κυριακή.

«Είχαμε ανακοινώσει ότι θα σημειωθούν ισχυρές βροχές. Όπως επίσης ο δήμος και ο τοπικός κυβερνήτης είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους. Αναμέναμε ισχυρή βροχόπτωση, που έφτασε τα 250 χιλιοστά νερού σε όλη τη χώρα μόλις σε έξι ώρες. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι σε όλη την Τουρκία το χρόνο πέφτουν 640 χιλιοστά νερού, τότε μέσα σε ένα εξάωρο έπεσε βροχή τεσσάρων μηνών», σημείωσε ο υπουργός.

«Είμαστε εδώ με όλες τις ομάδες μας για να επουλώσουμε τις πληγές. Δυστυχώς, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι οκτώ νεκροί από τις κατολισθήσεις. Έχουμε επίσης ένα αγνοούμενο παιδί. Ψάχνουμε αν έχει παρασυρθεί προς τη θάλασσα. Οι ομάδες διάσωσης αναζητούν από νωρίς το πρωί το παιδί, ωστόσο φοβόμαστε πως οι νεκροί θα γίνουν εννέα», πρόσθεσε.

Ο Έρογλου είπε ακόμη ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού έχει στείλει άμεσα βοήθεια 10 εκατ. τουρκικών λιρών στις πληγείσες περιοχές, καθώς και εξοπλισμό από τις γειτονικές πόλεις.

Πηγή: Hurriyet