Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν έπειτα από βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, το οποίο είτε πλησίασε, είτε βρισκόταν σταθευμένο κοντά σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν αστυνομικοί στη συνοικία Μπαγλάρ. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο  η μέθοδος των δραστών παραπέμπει σε «χτυπήματα» μελών της ομάδας εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Οι πρώτες εικόνες που φτάνουν από το σημείο αποτυπώνουν τον πανικό των πολιτών και των αστυνομικών, ενώ αποκαλύπτουν και τη σφοδρότητα της έκρηξης που προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, αλλά και άνοιξε τρύπα στο έδαφος.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah, ο τοπικός κυβερνήτης αναθεώρησε τον απολογισμό των τραυματιών από 22 σε 45, εκ των οποίων 12 αστυνομικοί, αλλά και ύποπτοι για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ, οι οποίοι επέβαιναν στο αστυνομικό όχημα την ώρα της επίθεσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του Ντιγιάρμπακιρ και επισημαίνει ότι οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα για τους δράστες της επίθεσης.