Τον Σεπτέμβρη εξετάζει η Βουλή το θέμα εγκλωβισμένων ιδιοκτητών ακινήτων

Προς έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στις 3 Σεπτεμβρίου φαίνεται να προσανατολίζονται οι Βουλευτές για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλο ιδιοκτησίας λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Αύριο, Παρασκευή, σε έκτακτη πρωινή Ολομέλεια η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων μετά και από τις εξηγήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, αναμένεται να απορρίψει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρόταση νόμου που ψήφισαν για αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις σε ό,τι αφορά τέτοιους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, θα αλλάξουν την ημερομηνία της αναστολής που αρχικά ίσχυε ως το τέλος Δεκεμβρίου στις 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έχει τεθεί ως χρονοδιάγραμμα προαπαιτούμενης δράσης από την Τρόικα.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός κατέθεσε ενώπιον των Επιτροπών προσχέδιο των κανονισμών που βρίσκονται ήδη κοντά στη Νομική Υπηρεσία και οι Βουλευτές προτίθενται να τους μελετήσουν και να κάνουν εισηγήσεις ενώ στόχος είναι οι Επιτροπές να συνεδριάσουν εκ νέου περί τα τέλη Αυγούστου.