Τον ήθελαν νεκρό πάση θυσία – Επιχείρησαν εκτέλεση του πριν ένα περίπου μήνα

Εδώ και μέρες εκκρεμούσε το συμβόλαιο θανάτου του 23χρονου Τάσου Γεωργίου με τους εκτελεστές να ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να το εκτελέσουν. Προσπάθησαν ξανά στις αρχές Δεκεμβρίου,όμως δεν τα κατάφεραν. Ανέφερε το γεγονός σε αστυνομικό σταθμό, δεν μετέβη στο ΤΑΕ για να καταγγείλει το συμβάν, απαντά η αστυνομία. Στο σκοτάδι ακόμη οι έρευνες.

Οι εκτελεστές είχαν αποπειραθεί να εκτελέσουν τον 23χρονο 20 μέρες πριν την εκτέλεση του την περασμένη Δευτέρα. Το θύμα μάλιστα είχε αναφέρει την υπόθεση σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου έγινε η απόπειρα, ωστόσο , σύμφωνα με την αστυνομία, όταν του ζητήθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου να μεταβεί στα γραφεία τους για κατάθεση και καταγγελία, ο 23χρονος δεν ανταποκρίθηκε. Κίνηση που ίσως του στοίχισε τη ζωή αφού ότι δεν κατάφεραν εκείνη τη νύχτα οι δράστες, το κατάφεραν την περασμένη Δευτέρα , όπου τον γάζωσαν με έντεκα συνολικά σφαίρες.

fonos-ta-ximeromata-ston-strovolo-me-thyma-23chrono

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τότες  στους αστυνομικούς το θύμα, η απόπειρα διαπράχθηκε όταν δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κρατούσαν πιστόλια ανέκοψαν την πορεία του δικού του αυτοκινήτου σε πάροδο  της Λεωφόρου Σταυρού στο Στρόβολο .

Όταν τα δύο αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, οι δύο που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο κατέβηκαν κρατώντας τα πιστόλια τους, αλλά ο 23χρονος  κατάφερε να τους ξεφύγει.  Μετέβη στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής και ανέφερε το γεγονός, όταν όμως κλήθηκε , σύμφωνα με την αστυνομία, από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου για να δώσει κατάθεση, ο 23χρονος δεν ανταποκρίθηκε. Και όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά όπως διαφάνηκε δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας.

Για αυτό και δεν δυσκολεύτηκαν οι εκτελεστές του, οι οποίοι του έστησαν καρτέρι έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα φίλου του και όταν ο 23χρονος εμφανίστηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας άρχισαν να πυροβολούν και να τον πλησιάζουν αδειάζοντας τα πιστόλια τους στο σώμα του Τάσου.

Πέραν της  απόπειρας εναντίον του 23χρονου ιδιωτικού φρουρού, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζουν να ελέγχουν λεπτό προς λεπτό τις εικόνες που κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή της εκτέλεσης, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό των εκτελεστών και να βρουν οποιαδήποτε στοιχεία που ίσως να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

tasos trelas 3

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και τα ρούχα του θύματος, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία ή να διαπιστωθεί κατά πόσον σχετίζεται με την έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο 37χρονου φρουρού ασφαλείας που προηγήθηκε του φόνου.
Παράλληλα μελετούνται  τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 23χρονου τα οποία παραλήφθηκαν χθες από τους ανακριτές και  ήδη ελέγχονται οι τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες του. Δικαστικά διατάγματα για αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων εκδόθηκαν και για πρόσωπα που συνδέονται με το θύμα, με σκοπό να υποβοηθηθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Και αυτό διότι τα δεκάδες πρόσωπα που έχουν κληθεί για ανάκριση δεν έδωσαν πληροφορίες ή στοιχεία που να βοηθήσουν τους ανακριτές, τηρώντας τον νόμο της σιωπής όπως γίνεται σε τέτοια εγκλήματα.  Ωστόσο οι ανακριτές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες ευελπιστώντας ότι θα βρουν την άκρη του νήματος, έστω και αν θεωρείται απομακρυσμένο το γεγονός, ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.