Τοκογλυφία: Μπαράζ συλλήψεων – Τρεις υποθέσεις, ένας ο παραπονούμενος

Μπαράζ συλλήψεων σε Λεμεσό και Λευκωσία για τις υποθέσεις τοκογλυφίας εις βάρος 49χρονου επιχειρηματία.  Πέραν του 38χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην τροχαία Λευκωσίας, συνελήφθη ένας 69χρονος από τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, ένας 34χρονος και ένας 33χρονος από τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού. Τρεις οι υποθέσεις, ένας ο παραπονούμενος, τοκογλυφία αλλά και ροζ εκβιασμός πίσω από τις υποθέσεις.

Η αστυνομία Λεμεσού καταζητεί ένα 26χρονο και ενα 36χρονο σε σχέση με τα αδικήματα.  Πρόκειται για άτομα με παρελθόν, ενώ η σύλληψη τους θεωρείται θέμα χρόνου από τους ανακριτές.  Για τις υποθέσεις αναμένονται να γίνουν και άλλες συλλήψεις και δεν αποκλείεται ανάμεσα στους συλληφθέντες να υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε όταν ο 49χρονος επιχειρηματίας δεν άντεξε άλλο τις απειλές , τους εκβιασμούς αλλά και τον οικονομικό στραγγαλισμό του από τα πρόσωπα που έγιναν ο εφιάλτης του το τελευταίο διάστημα.  Όλα άρχισαν όταν άντρας έπεσε θύμα εκβιασμού από τους δύο καταζητούμενους οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το πάθος του και κατάφεραν να τον παρασύρουν σε ροζ πράξεις τις οποίες αποθανάτισαν εν αγνοία του.  Στη συνέχεια άρχισαν να τον εκβιάζουν αποσπώντας του τεράστια χρηματικά ποσά.

Μη μπορώντας να αντέξει τον οικονομικό στραγγαλισμό, ο παραπονούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες αποτάθηκε σε τοκογλύφους που δεν αποκλείεται να σχετίζονται με τους εκβιαστές του.  Τα πράγματα αγριέψαν και μη μπορώντας άλλο να αντέξει τα όσα βίωνε, αποτάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου κατήγγειλε την υπόθεση.