Τ/κ πρόκληση – Έγγραφο ψευδοκράτους στα Η.Ε παρουσιάζει δύο κράτη στην Κύπρο

Έγγραφο που κατατέθηκε στις 29 Ιουλίου του 2015 αφήνει σωρεία ερωτηματικών αφού παρουσιάζει την ύπαρξη δυο ανεξάρτητων Κρατών στην Κύπρο,  όπου το καθένα ασκεί κυριαρχία και αρμοδιότητες στο δικό του έδαφος.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε πραγματικότητες επί του εδάφους, τις οποίες η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» αγνοεί και μιλά για την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο, το καθένα εκ των οποίων ασκεί κυριαρχία και αρμοδιότητες στο δικό του έδαφος. Αποκαλεί επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει την υπογραφή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους και ο λόγος που κατατέθηκε το εν λόγω έγγραφο, είναι για παραβιάσεις της Τουρκίας στο FIR της Λευκωσίας. Διαχωρίζει τον έλεγχο του FIR ότι την έχει το ψευδοκράτος και όχι η Κυπριακή δημοκρατία ή προς αυτούς “Ελληνοκυπριακή διοίκηση”.

eggrafo inomena ethni  eggrafo2

eggrafo3

Μετά από τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, ο  αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος,κατηγόρησε την κυβλέρνηση ότι  απέκρυψε την ύπαρξη και το περιεχόμενο του από το λαό, κρίνοντας πως η δημοσιοποίηση του ανατρέπει όλη την Κυβερνητική  προπαγάνδα και αποδεικνύει την αφέλεια και τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν  αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης που ο κ. Ακιντζί αποδέχεται.

Η Συμμαχία Πολιτών, μέσω της γραπτής δήλωσης του κ. Αμερικάνου έστειλε τις προειδοποιήσεις της στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες  που τρέφει, κατά την έκφραση του, αφήνουν φοβερά εκτεθειμένη  την Κυπριακή Δημοκρατία  και το Εθνικό μας ζήτημα. «Είναι καιρός ο κ. Αναστασιάδης να δει ρεαλιστικά την πραγματικότητα για να μπορέσει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τους  τουρκικούς σχεδιασμούς», αναφέρει.

Παράλληλα, ο κύριος Αμερικάνος διερωτάται που διαπιστώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  διαφοροποίηση στις πολιτικές θέσεις Ακιντζί, από τις διαχρονικές και αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκίας; Και κατά πόσο η Κυπριακή  Κυβέρνηση έχει απαντήσει σε αυτό το προκλητικό έγγραφο, ή σώπασε, κατά την προσφιλή της μέθοδο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  όπως άλλωστε έκανε και με το έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία  στην Ε.Ε με τον όρο «εκλιπούσα»