Τι τρέχει με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη;

Με αφορμή τα τελευταία άρθρα μου με τα οποία άσκησα κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την δουλική και αναξιοπρεπή στάση που τήρησε έναντι στον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε, τρεις μόλις από τις δεκάδες χιλιάδες λήπτες των άρθρων μου εξέφρασαν παράπονο ότι προσπαθώ να απαξιώσω και να αποδομήσω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τους απαντώ κατηγορηματικά, ουδέν αναληθέστερον. Αντίθετα ο ίδιος ο Πρόεδρος αποδομεί και απαξιώνει με την στάση και τις ενέργειες του τον εαυτό του και κατ’ επέκταση την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ)

Για όσους με διαβάζουν τα τελευταία 15 χρόνια, θα έχουν διαπιστώσει ότι κριτική, εκεί και όπου χρειάζεται και πρέπει και μάλιστα εντονότερη, είχα ασκήσει και στους Κληρίδη, Τάσο, και Χριστόφια. Θα πρέπει επίσης να τονίσω ότι δεν έχω απολύτως κάτι προσωπικό με τον Πρόεδρο και ότι η κριτική που του ασκώ είναι καλοπροαίρετη και επιβαλλόμενη προκειμένου ο ίδιος να διορθώσει κάποια πράγματα τόσο στο εαυτό του όσο και στην πολιτική που ακολουθεί προκειμένου να σωθεί η Κύπρος από τους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχει.

Πολλές εφημερίδες και άλλα έντυπα αρνούνται επίμονα να δημοσιεύσουν τα άρθρα μου γιατί δήθεν είναι ιδιαίτερα επικριτικά και περιέχουν λιβέλους. ‘’Προφάσεις εν αμαρτίες’’. Δυστυχώς τα πλείστα ΜΜΕ στην Κύπρο αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεργάζονται με την εκάστοτε Κυβέρνηση και την ελεεινή κομματοκρατία και να προωθούν, με το αζημίωτο βέβαια, συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Σας διαβεβαιώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υποκινούμαι από κανένα προσωπικό συμφέρον, πολιτική ιδεολογία και φιλοδοξία. Έγνοια μου είναι μόνο να προστατεύσω την πατρίδα μου για την οποία θυσιάστηκαν ο πατέρας και θείος μου και τίποτα παραπάνω. Οι κίνδυνοι που διατρέχω καθημερινά για αυτό που κάνω είναι πολλοί και το κόστος, προσωπικό και επαγγελματικό, που υφίσταμαι για αυτή μου την στάση είναι βαρύτατο, αλλά το αντέχω γιατί το θεωρώ χρέος μου και ελάχιστη προσφορά προς την πατρίδα.

Τον Νίκο Αναστασιάδη τον γνωρίζω πριν ακόμη εκλεγεί Βουλευτής. Είναι η άποψη μου ότι ο Πρόεδρος σε προσωπικό επίπεδο κατά βάθος είναι ένας πολύ καλός, συναισθηματικός και φιλικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που εκτιμά ιδιαίτερα την φιλία και τους συνεργάτες του, και ιδιαίτερα όσους τον κολακεύουν και τον πιστεύουν. Σαν πολιτικός παλαιάς κοπής που είναι όμως έχει αρκετά μειονεκτήματα.

Πέραν της υπέρμετρης του φιλοδοξίας, δεν διστάζει, σαν λαοπλάνος που είναι, να λέει ψέματα στον κυπριακό λαό και να του υπόσχεται πράγματα που ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει. Πριν από την εκλογή του, σαν πολιτικός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μελετήσει ιστορία, να μελετήσει γεωπολιτική και γεωστρατηγική, κάτι που διαχρονικά χαρακτήριζε όλους τους προέδρους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Κύπρος να στερείται σημαντικά πολιτικά πλεονεκτήματα.

Το μεγάλο όμως μειονέκτημα του Προέδρου, και δυστυχώς θα πρέπει να το αναδείξουμε, είναι η αδυναμία που έχει στο αλκοόλ το οποίο δεν μπορεί να αποστερηθεί, το έχει ομολογήσει άλλωστε και ο ίδιος δημόσια. Θέλω να επικεντρωθώ ιδιαίτερα στο θέμα αυτό και να πω ότι όταν το 2012 διαπίστωσα ότι θα διεκδικούσε την Προεδρία της Κύπρου, προειδοποίησα με άρθρα μου τόσο τον ίδιο όσο και τον κυπριακό λαό ότι αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την Κύπρο.

Δυστυχώς δεν εισακούσθηκα και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά εικόνων που δεν περιποιούν τιμή ούτε στον ίδιο τον Πρόεδρο αλλά κυρίως δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα. Με βάσει το τι μου διηγούνται καθημερινά πολιτικοί, τόσο του κόμματος του όσο και άλλων κομμάτων καθώς επίσης και εκατοντάδες απλοί πολίτες, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική. Με όλα αυτά, με όλο το σεβασμό τόσο στον ίδιο όσο και στον θεσμό του Προέδρου της ΚΔ, θα πρέπει να πω ότι ανησυχώ πάρα πολύ για το μέλλον της πατρίδας μας και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι πολύ αργά.

του Όμηρου Αλεξάνδρου Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή