Τι μόνο η Γενεύη θα έχει ψηλά ρολόγια- πύργους – Τώρα έχει και η Πάφος!

Ένα πανύψηλο ρολόι θα κοσμεί σε λίγες μέρες το πλατειακό χώρο στην είσοδο του λιμανιού και του αρχαιολογικού πάρκου στην Κάτω Πάφο.

Η εγκατάσταση του ρολογιού που θα δεσπόζει της περιοχής έχει ήδη αρχίσει και χθες τοποθετήθηκε ο πύργος στην κορυφή του οποίου θα βρίσκεται το ρολόι και το οποίο θα φαίνεται από μεγάλη απόσταση.

Το έργο εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Κώστας Κουτσοφτίδης ενώ η αγορά του ρολογιού η κατασκευή και όλα τα έξοδα εγκατάστασης αποτελούν δωρεά του Κύπριου επιχειρηματία που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, Σωτήρη Χατζημηνά.

roloi pafos

Ο κ. Κουτσοφτίδης δήλωσε πως ο πύργος είναι φτιαγμένος από οξειδωμένη λαμαρίνα σταθερής οξείδωσης  υλικό που παραπέμπει στο λιμάνι και τα πλοία ενώ σ’ αυτό είναι χαραγμένα αρχικά ελληνικά ονόματα με πρώτο και κύριο του Βασιλιά και ιδρυτή της νέας Πάφου Νικόκλη.

Επίσης αναγράφονται σ’ αυτόν οι οικίες του Διονύσου, του Θησέα, του Αίωνα και του Ορφέα που παραπέμπουν στο παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται τα φημισμένα ανά τον κόσμο ψηφιδωτά δάπεδα Ρωμαϊκών επαύλεων.

Η αναφορά είναι στον αρχαιολογικό μας χώρο που είναι άμεσα ταυτισμένος με το χώρο και αναφέρεται στις τέσσερις κατοικίες των ψηφιδωτών, ενώ τα ονόματα που βλέπουμε πάνω στη στήλη είναι τα ονόματα των περιγραφών πάνω στα διάφορα ψηφιδωτά στην εκάστοτε κατοικία.

Ο κ. Κουτσοφτίδης ανέφερε πως η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να δημιουργηθεί ένα τοπόσημο. Ο χώρος ανέφερε είναι μεγάλος  και «σηκώνει» όπως σημείωσε μια κατασκευή απλή και μοντέρνα.