Τι μας ενώνει με τους γκέι;

Η είδηση που μετέδωσε χθες η Apokalipsi υπό τον τίτλο Ο Ιωνάς στον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στην Κύπρο; προκάλεσε ποικίλα σχόλια, τα πλείστα εξ’ αυτών, υβριστικά.

Ο Ιωνάς στον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στην Κύπρο; (φώτο)

Για άλλη μια φορά διαπίστωσα ότι η κυπριακή κοινωνία είναι ανέτοιμη να δεχτεί τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά ενόψει της πρώτης τέλεσης Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ δύο ανδρών, στην Κύπρο, η οποία θα γίνει στις 4 Μαρτίου του 2016, θα έχουμε ακραίες συμπεριφορές φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Παραμερίζοντας τις ακραίες φωνές, οι οποίες κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν τις ανάγκες των Media, δεν πρέπει να υποτιμάμε την ακαταμάχητη δύναμη της πραγματικότητας.

Και η πραγματικότητα είναι ότι η Κύπρος, με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, συγκαταλέγεται, επιτέλους, μεταξύ των χωρών που συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες.

Ένας γκέι άντρας ή μια γκέι γυναίκα γεννιέται ή γίνεται; Διερωτώμαι γιατί στην τελική πρέπει αυτό να μας νοιάζει. Είτε γεννιόνται γκέι, είτε γίνονται, είτε και τα δύο, χρειάζεται ν’ απολογούνται σε κανέναν; Χρειάζεται να μας νοιάζει αν φταίνε τα γονίδιά τους, η μάνα τους ή ο πατέρας τους; Κανείς δεν επιλέγει να γίνει ομοφυλόφιλος.

Όπως κανείς δεν επιλέγει να γίνει ετεροφυλόφιλος. Μπείτε στη θέση τους και προσπαθήστε να ποθήσετε το ίδιο φύλο με το ζόρι. Τα καταφέρνετε; Συμπέρασμα: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή. Επιλογή είναι αν θα διαλέξει κάποιος να ζήσει με την ομοφυλοφιλία του και με σεβασμό γι’ αυτό που είναι, χωρίς να ντρέπεται και να το κρύβει σαν έγκλημα ή αν θα διαλέξει να το καταπιέσει και να το εκφράζει μόνο στα σκοτεινά. Αν με ρωτούσε κάποιος προσωπικά τι θεωρώ άντρα έχω την απάντηση.

Και δεν θα προέβαινα ποτέ σε κωλονοσκόπηση κάποιου αντρικού οπίσθιου, για να διαπιστώσω πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το αντριλίκι του. Γιατί για μένα τον άντρα τον διέπει η ευθύτητα και η ειλικρίνειά του, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Όπως καλή ώρα συμπεριφέρθηκε χθες ο Μάριος Φρίξου στις Κεντρικές Φυλακές, που αυθόρμητα έβγαλε ένα προσκλητήριο και το έδωσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, όχι για να προκαλέσει, αλλά γιατί τον διακατέχει η ειλικρίνεια και δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι.

Χωρίς να τρίψει τη διαφορετικότητά του στα μούτρα κανενός, χωρίς να θέλει να προσβάλει την αισθητική κανενός, ήθελε ειλικρινά ο Υπουργός να παραστεί στη σύντομη τελετή που θα γίνει στις 4 του Μάρτη.

Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που βλέπουν γκέι και προτάσσουν σταυρούς και θυμιατίζουν με καπνιστήρια. Στις 4 του προσεχούς Μαρτίου αυτό που θα αντικρίσετε δεν θα σας φανεί διόλου παράξενο.

Ίσως, μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι να μας μοιάζουν περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε, μιας και μας ενώνει ένας κοινός στόχος: Ο δρόμος προς την ευτυχία…

Φήμη