Τι απάντησε η ΕΔΕΚ στην παραίτηση Γιώργου Βαρνάβα

Σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος οι δημοκρατικές αποφάσεις και οι θεσμοί είναι υπεράνω προσώπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

“Απόλυτα δημοκρατικό είναι το δικαίωμα του Γιώργου Βαρνάβα να παραιτηθεί από τη θέση του Α` Αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ, και απόλυτα σεβαστές είναι οι αποφάσεις του, είναι η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΔΕΚ αναγνωρίζει ότι ο Γιώργος Βαρνάβα είναι ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή και προσφορά στο κόμμα, διαμηνύοντας ωστόσο, ότι οι δημοκρατικές αποφάσεις και οι θεσμοί είναι υπεράνω προσώπων.

Στο μεταξύ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Γιώργου Βαρνάβα και τη θέση του ότι η νέα ηγεσία οδηγεί το Κίνημα σε μεγάλα προβλήματα στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές, είπε πως διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του κ. Βαρνάβα.

“Οι εκτιμήσεις του συναγωνιστή είναι τουλάχιστον λανθασμένες”, είπε, ενώ παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα του κόμματος την απόφαση κατά πόσον θα υπάρξει επίσημη απάντηση ή όχι.”