Τι Έρογλου τι Ακιντζί;

Κάποιοι στις ελεύθερες περιοχές έσπευσαν από την Κυριακή το βράδυ μόλις ξεκαθάρισαν τα αποτελέσματα των “εκλογών” στα κατεχόμενα να χειροκροτήσουν. Αλήθεια τους έβλεπα και γελούσα… Πραγματικά είναι δυνατό να πιστεύουν ότι Μουσταφά Ακιντζί είναι δυνατό να δώσει λύσει στο κυπριακό πρόβλημα; Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι ακόμα και να θέλει ο κύριος Ακιτζί (εάν κερδίσει τον Ντερβίς Έρογλου στο δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή) μπορεί να λύσει το κυπριακό χωρίς να έχει την συγκατάθεση τη Άγκυρας; Ή είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι θα πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να ικανοποιήσει έστω και στο ελάχιστο δικά μας αιτήματα;

Πρόοδος στο κυπριακό υπήρξε και θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο όσο η δική μας πλευρά ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους. Δίνοντας τους ότι ζητούν.

Βάζοντας τους στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, σερβίροντας τους τα ευρωπαϊκά κονδύλια, χαρίζοντας τους τα σπίτια που γεννήθηκαν οι παππούδες μας και μετατρέποντας τις εκκλησιές που παντρεύτηκαν οι γονείς μας σε τζαμιά.

Αυτοί είναι οι Τουρκοκύπριοι “αδερφοί” μας και αυτοί θα συνεχίσουν να είναι με όποιον ηγέτη και αν έχουν γιατί στην ουσία μόνο το όνομα αλλάζει.