Τι έγινε με το drone που… πυροβολεί αυτόματα; – Συνέλαβαν τον 18χρονο εμπνευστή του (βίντεο)

Θυμάστε το βίντεο που καταγράφει αυτοσχέδιο drone με ενσωματωμένο ημιαυτόματο πιστόλι, που κάνει τον γύρο του πλανήτη και αποδεικνύει πως η τεχνολογία εκτός από θαύματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον χειρότερο τρόπο αν πέσει σε λάθος χέρια;

Οι αρχές του Connecticut εντόπισαν τον δημιουργό του ημιαυτόματου αυτοσχέδιου όπλου, που κοινοποίησε και τα πλάνα στο Youtube.

Ο 18χρονος Austin Haughwout είναι υπό έρευνα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration ή FAA), όταν ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, που δείχνει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) εξοπλισμένo με ένα πυροβόλο όπλο.

Το βίντεο με το drone που καταγράφηκε από τον Haughwout, στο Clinton του Connecticut, «αντιπροσωπεύει μια από τις πολλές τεχνικές δραστηριότητες του» όπως δήλωσε στο ABC News.

Ο έφηβος πρόσθεσε ότι έχει ένα πτυχίο στη μηχανολογία και ότι μετέτρεψε στο παρελθόν ένα «Razor scooter για να υπερβαίνει τα 70 μίλια την ώρα».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της FAA, ο έφηβος έθεσε σε κίνδυνο αμάχους με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και θα μπορούσε να του επιβληθεί πρόστιμο.

Ο πατέρας του νεαρού με δηλώσεις του στο δίκτυο WFSB, ανέφερε πως ο γιος του ολοκλήρωσε το drone με τη βοήθεια καθηγητή του από το Πανεπιστήμιο “Central Connecticut State University” στο οποίο είναι πρωτοετής φοιτητής.

Αναφέρει μάλιστα πως δεν παραβιάζεται η νομοθεσία της Πολιτείας περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των ΗΠΑ που διεξάγει έρευνα για τον τρόπο κατασκευής του drone. Διερευνάται επίσης αν παραβιάστηκαν οι σχετικοί νόμοι ή αν η κατασκευή βασίστηκε όντως σε “νομικό κενό”.

Οι κανονισμοί της υπηρεσίας απαγορεύουν ρητά την απρόσεκτη ή απερίσκεπτη χρήση ενός μοντέλου αεροσκάφους, – αλλά δεν αναφέρουν τίποτα και για τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Η FAA δήλωσε ότι θα καθορίσει κατά πόσον οι παραβιάστηκαν οι νόμοι, καθώς επίσης και ότι «θα συνεργαστεί με τις Αρχές επιβολής του νόμου για να καθορίσουν αν υπήρχαν παραβιάσεις του ποινικού καταστατικού.»

Όπως αναφέρει το ABC News, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αγάπη του Haughwout για τα drοnes προκάλεσε προβλήματα. Το περασμένο έτος μια γυναίκα ενοχλήθηκε μαζί του γιατί πετούσε ένα drοne στην παραλία. Αξίζει να σημειώθει ότι μετά την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο στο youtube δεκάδες παιδιά στην Αμερική ζήτησαν από τους γονείς να τους αγοράσουν drone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλήρης επιβεβαίωση για την ιπτάμενη απειλή drones – Ανύπαρκτη η νομοθεσία στην Κύπρο – Δείτε πως μπορούν να “ξεφύγουν”

Παρέμβαση Υπουργού Μεταφορών για τα επικίνδυνα drones – Πως απαντά