Την πάτησαν στο Mega με την σατιρική εκπομπή “Πατάτε τους” – Δικαστικό διάταγμα βάζει “φρένο” στην εκπομπή

Προσωρινό διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η προβολή τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Πατάτε τους» εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον της εταιρείας «Koumides Productions Ltd» και «Πληροφορική και Πολιτιστική Εταιρεία ο ΛΟΓΟΣ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” την αίτηση για έκδοση του προσωρινού διατάγματος καταχώρησε το ΡΙΚ που κατέθεσε εγγύηση ύψους €25.000 για κάλυψη των οποιωνδήποτε ζημιών υποστούν οι εναγόμενες εταιρείες, οι οποίες κλήθηκαν από το Δικαστήριο να εμφανιστούν στις 6 Αυγούστου 2015 για να δείξουν λόγο ώστε το διάταγμα να μην μπορεί να ισχύσει.

Όπως υποστηρίζεται στην αίτηση του ΡΙΚ στα πλαίσια της επίδικης τηλεοπτικής εκπομπής «Πατάτε τους» εμφανίζονται χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν μέσα στα πλαίσια της εκπομπής που πρόβαλλε μέχρι πρόσφατα το ΡΙΚ «Πατάτες αντινακτές».

Το ΡΙΚ υποστηρίζει ότι όλα τα πνευματικά δικαιώματα της εκπομπής αυτής του ανήκουν χωρίς περιορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απαγορευτικό διάταγμα του Δικαστηρίου επεκτείνεται και στη διαφήμιση της ίδιας της σειράς «Πατάτε τους», ενώ θα πρέπει να διαγραφεί και από οποιονδήποτε ιστότοπο ή ηλεκτρονικό μέσο που τελεί υπό τον έλεγχο των εναγομένων.