Την κότα με τα χρυσά αυγά δεν την κάνεις αυγολέμονο

Διάβασα σήμερα μία ανάρτηση σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάποιος, έλεγε τα εξής.

Πας τη Χαλκιδική, σταθμεύεις όπου θέλεις, χωρίς χρέωση, κάθεσαι στα κρεβατάκια κάτω από την ομπρέλα, δεν πληρώνεις τίποτα, απλώς “υποχρεώνεσαι” να παραγγείλεις κάτι. Παραγγέλλεις δύο φραπέ, πληρώνεις 3-4 ευρώ (τα πιο ακριβά) το ένα, δηλ. 6-8 τα δύο, τα οποία όμως, συνοδεύονται από δύο εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερό, δύο παγωτά και δύο κρουασάν!

Πας στη Λεμεσό ή στη Λάρνακα και με το που κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο, πληρώνεις αμέσως τουλάχιστον 10 ευρώ, ΜΟΝΟ για πάρκινγκ, κρεβατάκι και ομπρέλα. Αν θελήσεις και φραπέ, νερό, παγωτό και κρουασάν, θες τουλάχιστον άλλα 20 ευρώ. Αν το επαναλάβεις αυτό μόνο για 10 μέρες, μας κάνουν 220 ευρώ. Με τα μισά λεφτά, πηγαίνεις στη Θεσσαλονίκη και με τα άλλα μισά, τρως μεσημεριανό και βραδινό. Και ύστερα μιλάμε για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος! Τί εννοούμε ακριβώς με τον όρο αναβάθμιση, να το ακριβύνουμε και άλλο;

240.000 Κύπριοι, ταξίδεψαν στη Ελλάδα(και καλά έκαναν),την εβδομάδα που μας πέρασε. Ίσως τελικά, οι “προμηθευτές” του τουριστικού μας προϊόντος, να μην θέλουν τους Κύπριους ως πελάτες τους, κάτι που θα άνοιγε και εκατοντάδες θέσεις εργασίας, για να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριους, που θα μπορούσαν να είναι πελάτες τους ολόχρονα!

Εκτός και αν προτιμάτε μόνο ξένους, που μιλούν λίγα Αγγλικά, για να συνεννοούνται με το φτηνό ξένο εργατικό δυναμικό που διαθέτετε, το οποίο επίσης μιλά λίγα Αγγλικά, καθόλου ελληνικά και βέβαια, δεν γνωρίζει τίποτα για την Κύπρο, την ιστορία, την κουλτούρα, τα αξιοθέατα και άλλα πολλά, για να συστήσει στους ξένους, να επισκεφθούν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον τόπο μας.

Η κότα με τα χρυσά αυγά(ο τουρισμός)υπάρχει για χρόνια στην Κύπρο. Κάποιοι, με τον παραλογισμό και την ασυδοσία, θέλουν να την κάνουν και αυγολέμονο και να πιούν και το ζουμί της. Ξεχνούν πάντα βέβαια, ότι όταν την κότα τη ζεματίσεις…σταματάει να γεννά αυγά!