Την εντόπισαν 70 χρόνια μετά – Βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κολωνία

Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στην Κολωνία όταν εργάτες που έσκαβαν στη πόλη ανακάλυψαν μια βόμβα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kolner Stadt-Anzeiger.

Οι εργάτες οι οποίοι έσκαβαν “βρήκαν ένα μεταλλικό αντικείμενο”, είπε εκπρόσωπος του δήμου της Κολωνίας χθες το βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Κάτοικοι της Παλιάς Πόλης της Κολωνίας και ένοικοι στο ξενοδοχείο Hyatt της πόλης, καθώς και άλλων ξενοδοχείων, απομακρύνθηκαν λόγω των ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Η βόμβα που είχε ριφθεί από βομβαρδιστικό των ΗΠΑ εξουδετερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Δύο από τις γέφυρες της πόλης αποκλείστηκαν καθώς οι πυροτεχνουργοί εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας, ενώ δρομολόγια του αστικού σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα μια αμερικανική βόμβα 226 κιλών του Β` Παγκοσμίου Πολέμου είχε εξουδετερωθεί στην Ιταλία. Περίπου 200 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους ενώ οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν τη Ρώμη και τη Φλωρεντία έκλεισαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετέρωσής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ