Την ανάδειξη του Κάστρου Πάφου ως αρχαιολογικού μουσείου ζητά ο Πρόεδρος Επ. Συγκοινωνιών

Θέμα συντήρησης, σωστής προβολής και ανάδειξης ως αρχαιολογικό μουσείο του Κάστρου της Πάφου θέτει με γραπτή ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων Αντώνης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως το επιβλητικό και σήμα κατατεθέν της πόλης του Αγαπήνορα, το μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, δεσπόζει για πάνω από τέσσερις αιώνες στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Πάφου και ελκύει ποικιλοτρόπως αρκετούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Αυτό όμως που πραγματικά στερείται το μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, είναι η συντήρηση, η σωστή προβολή και ανάδειξη του ως αρχαιολογικό μουσείο και όχι απλά ως μνημείο, όπως ακριβώς συνέβηκε και με τα κάστρα της Λεμεσού και Λάρνακας αντίστοιχα.

Πρόσθεσε ακόμη, πως «αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην αύξηση του αρχαιολογικού τουρισμού και στην προβολή του ίδιου του μνημείου και της πόλης γενικότερα».

Εξάλλου, συμπλήρωσε «αυτό θα αποτελούσε ό,τι καλύτερο για την Πάφο, που όπως όλοι γνωρίζουμε από το 2017 θα είναι μια από τις δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Δεσμεύτηκε τέλος όπως η Βουλή και ο ίδιος προσωπικά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων στηρίξει κάθε προσπάθεια του τμήματος Αρχαιοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση.