Τηλεόραση ομορφιάς και γεύσεων, η τρέλα των καλλιστείων, η Ρωσική τηλενουβέλα και ο Μέγας Νίκος

*** Η νέα κυπριακή τηλεόραση. Διαγωνισμοί, καλλιστεία και μαγειρική. Όπως εξελίσσεται η κυπριακή τηλεόραση, μάλλον θα αποτελέσει το τρίπτυχο της επιτυχίας. Διαγωνισμοί με δώρα σημαίνει διαφήμιση πχ ένα τραπέζι για δύο, χωρίς να πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι, καλλιστεία σημαίνει παραγωγές με χαμηλό προϋπολογισμό και υψηλά νούμερα τηλεθέασης, (δεν είναι απαραίτητο και νοημοσύνης) και μαγειρική, που σημαίνει ένας πάγκος, ένας φούρνος και καλύψαμε το γυναικείο πληθυσμό!

*** Τα καλλιστεία του Sigma Μr. Cyprus δεν έγραψαν για πρώτη εκπομπή τα αναμενόμενα, αλλά σίγουρα ξεπέρασαν το συννεφάκι (καταιγίδα). Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του διαγωνισμού, αλλά οι πρώτες δύο εκπομπές είχαν πολύ αργό ρυθμό, για τέτοια πρωτοποριακή παραγωγή.

*** Σε ελεύθερη πτώση η σειρά του Μέγα «Σημεία και τέρατα». Τα μονοψήφια νούμερα που γράφει κοντεύουν να πέσουν κάτω και από το 5%, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα μαζί με την καταιγίδα του Sigma, στο παιχνίδι «ποιος κερδίζει στον πάτο της τηλεθέασης».

*** Το είδαμε και αυτό. Ρωσική τηλενουβέλα μας παρουσιάζει κάθε βράδυ το plus, αφήνοντας τους τηλεθεατές άφωνους, αφού συνήθως οι τηλενουβέλες έχουν χρώμα Λάτιν με πρωταγωνιστές Χοσέ, Κολτσίτα και τέτοια. Τον «Γενίτσαρο», λοιπόν, όπως λέγεται η τηλενουβέλα θα τον βλέπουμε καθημερινά στις 20:10, ως αντίδοτο αν θέλετε στα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών, που θα παίζουν την ίδια ώρα.

*** Οι παρουσιάσεις του Νίκου Συμεού στο Μέγα δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τις παρουσιάσεις στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Ίσως θα ήταν καλό οι υπεύθυνοι του καναλιού να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος μπορεί αν κρίνουμε από την παρουσίαση και δική του εκπομπή να πάρει και να αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο από ένα δελτίο και αυτό κοντά στα μεσάνυχτα.

Κρατίνος