Τζιχαντιστής καλεί Τούρκους να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη – Τι λέει για τον Ερτογάν

Τζιχαντιστής εμφανίστηκε σε ένα βίντεο όπου προτρέπει τους Τούρκους να εξεγερθούν εναντίον του “άπιστου” προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συμβάλουν να κατακτηθεί η Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας άπταιστα τουρκικά, ο οπαδός του Ισλαμικού Κράτους, που έχει διαγώνια περασμένο στον ώμο του ένα τουφέκι, κατηγορεί τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου υλικού ότι “ξεπουλάει τη χώρα στους σταυροφόρους” και ότι επιτρέπει την πρόσβαση των αμερικανικών δυνάμεων στις τουρκικές βάσεις “μόνο και μόνο για να κρατήσει τη θέση του”.

“Τούρκοι πολίτες: χωρίς να χάνετε χρόνο πρέπει να εξεγερθείτε εναντίον των άθεων, των σταυροφόρων και των άπιστων που σας έχουν μετατρέψει σε σκλάβους”, λέει.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες το βράδυ αποστέλλει ένα από τα πλέον απειλητικά μηνύματα εκ μέρους της οργάνωσης εναντίον της Τουρκίας.

Το υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ η Τουρκία – που έχει δεχθεί εδώ και καιρό επικρίσεις ότι επιδεικνύει επιείκεια έναντι της τζιχαντιστικής οργάνωσης – έχει ξεκινήσει έναν “πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας” σε δύο μέτωπα, στοχοθετώντας τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους μαχητές.