ΤΕΠΑΚ… όπως οχετός – Δώδεκα νέοι φάκελοι στο μικροσκόπιο του ΤΑΕ – 62+ τα ύποπτα συμβόλαια

Δώδεκα νέοι φάκελοι που αφορούν ισάριθμα συμβόλαια κτιρίων που ενοικιάζει το ΤΕΠΑΚ, έχουν στα χέρια τους από προχθές οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.  Μετά τη διερεύνηση εννέα συμβολαίων, το κλιμάκιο των ανακριτών που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το πάρτι εκατομμυρίων που έγινε εις βάρος του δημοσίου, η ελεγκτική υπηρεσία έστειλε άλλους  δώδεκα φακέλους.

Στα συμβόλαια αυτά, όπως και τα προηγούμενα έχουν πληρωθεί αστρονομικά ποσά για ενοίκια που δεν δικαιολογούνται συγκριτικά με ανάλογα κτίρια στην ίδια περιοχή, αλλά πλήρωνε και για τετραγωνικά μέτρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.  Με την παραλαβή των φακέλων οι ανακριτές έπιασαν αμέσως δουλειά ώστε να διερευνήσουν άμεσα τις νέες υποθέσεις καθώς στο σύνολο τους τα ύποπτα συμβόλαια ανέρχονται στα 62.

Πέραν των υπαλλήλων του  ΤΕΠΑΚ, πρώην και νυν αλλά και των εργολάβων που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις, η ανακριτική ομάδα διερευνά, επίσης, ενδεχόμενη εμπλοκή των ιδιοκτητών των 12 κτιρίων, των οποίων τα συμβόλαια ενοικίασης έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

Και αυτό επειδή θεωρείται ότι η εξαπάτηση του δημοσίου ήταν συνειδητή, καθώς οι ιδιοκτήτες των κτιρίων γνώριζαν ότι εισέπρατταν ως ενοίκια μεγαλύτερα ποσά, αφού οι διαστάσεις των κτιρίων που αναγράφονται στα συμβόλαια, είναι μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Και αυτό διαφαίνεται από επιστημονική μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από το κτηματολόγιο.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται ο  τρόπος με τον οποίο γινόταν η επιλογή των κτιρίων, αν υπήρχε διαπλοκή και από ποιους, καθώς και ποιοι εμπλέκονταν στην διαδικασία. Διαδικασία η οποία είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί καθώς πλέον οι ανακριτές ξέρουν που να ψάξουν μιας και η διερεύνηση είναι παρόμοια με αυτήν των προηγούμενων εννέα υποθέσεων.