Τα 17 δεύτερα των Τούρκων στο Αιγαίο… και το «χαλιφάτο» του Ερντογάν

Με αμείωτη ένταση οι Τούρκοι συνεχίζουν τον «χαβά» τους στο Αιγαίο.
Με 18 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών συνεχίστηκε και σήμερα η δραστηριότητα των Τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σήμερα σε παράνομες δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Από αυτά τα σκάφη, τα έξι μπήκαν σε σχηματισμό ενώ άλλα τέσσερα (ηλεκτρονικού πολέμου) επιχείρησαν μεμονωμένα.

Ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 18 φορές, ενώ άλλες πέντε φορές υπήρξε παράβαση του FIR Αθηνών.

Από τα τουρκικά αεροσκάφη δύο ήταν οπλισμένα, ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή σε κάποια περίπτωση. Οι επιχειρήσεις έγιναν στο βορειανατολικό, κεντρικό, και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική της Ελληνικής Αεροπορίας.

Θα αναμέναμε από τον Τούρκο Πρόεδρο, που προβάλλει ως ο Σουλτάνος όλης της Ανατολής, με την ανοχή – αν όχι τις προτροπές των Αμερικανών – να ζητήσει ένα συγνώμη. Ότι δηλαδή, 10 πολεμικά αεροσκάφη της χώρας του, μπήκαν κατά λάθος «μερικές ώρες» εντός του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Η υποκρισία των μεγάλων σε όλο της το μεγαλείο. Στην περίπτωση της Τουρκίας, τόσο σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα όσο και στο Κυπριακό, τα πάντα αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ακόμη και για καφέ να πήγαιναν στην Ερμού οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών, «παρκάροντας» στην Γλυφάδα, είμαι βέβαιος ότι θα βρισκόταν λύση στο ασφαλιστικό για την κυβέρνηση Τσίπρα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από τον καφέ. Στο κάτω κάτω πόσο κρατάει ένας καφές;

Χωρίς δόση ηττοπάθειας, αλλά και με πλήρη γνώση του μεγέθους και των δυνατοτήτων της Ελλάδος, κάποια στιγμή πρέπει να τρίξει λίγο τα δόντια.

Εκτός αν έχει σκοπό να δώσει και διευκολύνσεις διαρκείας στο Τουρκικό όπως εξελίσσεται «χαλιφάτο».

Κρατίνος