Τα ψαράκια Βρυξελών, ο καλός Πενηνταέξ και ο πόλεμος ομοφοβίας της Ειρήνης και του Ανδρέα,

*** Ειρήνη Χαραλαμπίδου VS Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Οι αναρτήσεις τους στα social media, με υπονοούμενα περί σεξισμού, ομοφοβίας και ανδρισμού «ξέφυγαν», κάνοντας τους δημοσιογράφους να συζητούν και να χωρίζονται σε στρατόπεδα. Αυτός που προφανώς, εν έτη 2015, θα είχε λιγότερους στο στρατόπεδό του πρέπει να ήταν ο Θεμιστοκλέους. Ευτυχώς, που δεν μείναμε στην εποχή των καφενέδων του χωρκού, που για ψηφοθηρικούς λόγους υποστηρίζουμε μόνο… αδρώπους.

***Πολύ καλή η τηλεοπτική εμφάνιση του Κυριάκου Πενηνταέξ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma. Μαζί με τον Χρίστο Χαραλάμπους φαίνεται να είναι οι εσωτερικές μεταγραφές του καναλιού από την εφημερίδα «Σημερινή», για κάλυψη αναγκών λόγω καλοκαιριού.

*** Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η Θάλεια Νεοφύτου στο πρωινό παράθυρο του ΡΙΚ. Ανέφερε τουλάχιστον τρεις φορές (τόσες προλάβαμε να μετρήσουμε) τη λέξη «χαρακτηριστικά» σε διάστημα 30 δευτερολέπτων. Κατά τα άλλα η ανταπόκρισή της ήταν καλή και δεν περιλάμβανε μόνο το ωρολόγιο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της ημέρας.

*** Στρείδια, μύδια, γαρίδες και τα καλαμάρια έφαγαν στο επαγγελματικό τους ταξίδι στις Βρυξέλλες η Άντρη Δανιήλ του Sigma και ο Γρηγόρης Σάββα του ΚΥΠΕ. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι οι φωτό, με τα πλούσια θαλασσινά, αλλά η λυπητερή στο τέλος. Διότι αν στις Βρυξέλλες οι ψαρομεζέδες στοιχίζουν λιγότερο απ’ ότι στην Κύπρο, τότε θα ηγηθώ κινήματος, που πιστεύω ότι θα μπορεί ν’ ανεβάσει και να κατεβάσει κυβερνήσεις. Αγαπητοί συνάδελφοι κάνατε καμιά κρούση γι’ αμπελοπούλια Βρυξελλών;

*** Ο κυπριακός παραδοσιακός γάμος αναβίωσε στην εκπομπή «Σάββατο κι απόβραδο» του ΡΙΚ, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, την εποχή που οι προετοιμασίες για ένα γάμο γίνονταν μέρες πριν, με τη συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας αλλά και ενός χωριού. Συνήθειες, που τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια, προκειμένου το ζευγάρι να ‘χει καλότυχο κι ευλογημένο γάμο. Με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια οι συντελεστές της εκπομπής ταξίδεψαν ευχάριστα τους τηλεθεατές στα παλιά χρόνια, όπου τα πάντα δεν μετριούνταν σε χρήματα. Είναι από τις εκπομπές, που λείπουν από την Κυπριακή τηλεόραση .

*** Ψηλά τον πήχη της ποιότητας σε μουσική και τραγούδι, κρατεί τα Σαββατόβραδα και η τηλεόραση Sigma, με την προβολή, της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου, «Στην υγειά μας». Με φιλοξενούμενους τα πρώτα ονόματα στο χώρο του έντεχνου, λαϊκού, ρεμπέτικου και ροκ τραγουδιού, η εκπομπή προσφέρεται, για όσους επιλέξουν να μείνουν στο σπίτι τα βράδια του Σαββάτου και με καλή παρέα, καλό φαγητό και οινοποσία, τα μετατρέπει σε ένα υπέροχο πάρτι, στο οποίο συμμετέχουν και όσοι παρακολουθούν την εν λόγω εκπομπή. Ελπίζουμε να τη δούμε και του χρόνου στις οθόνες μας, ή ακόμη και στις επαναλήψεις του καλοκαιριού.

Κρατίνος