Τα χαριτολογήματα του Αβέρωφ, νόμος

Κάθε φορά που ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαριτολογεί για οποιοδήποτε ζήτημα, είναι θέμα χρόνου να το δούμε σε πρόταση νόμου στη βουλή, ή ακόμη και να ψηφίζεται σε νόμο.

Το πρόσφατο χαριτολόγημα του στην επιτροπή θεσμών κατά τη συζήτηση του περί πολιτικών κομμάτων νόμου, ότι δηλαδή η κρατική χορηγία πρέπει να διανέμεται στα κόμματα κατ’ αναλογία, εξόργισε ως ήταν αναμενόμενο τον πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, οποίος μίλησε για αλλοφροσύνη του ΔΗΣΥ.

Όχι άδικα ο θυμός, αν θυμηθούμε το εγχείρημα, για αλλαγή του εκλογικού μέτρου, που θα άφηνε εκτός Βουλής τα μικρά κόμματα και θα απέκλειε άλλα, ούτε στο προαύλιο της Βουλής να εισέλθουν.

Χαριτολόγημα ναι μεν, αλλά στο βάθος σκοπιμότητα, για μειωμένη κρατική οικονομική στήριξη ή και καθόλου, στα μικρά κόμματα. Και το χιούμορ δεν έμεινε εκεί, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αβέρωφ είχε τη φαεινή εισήγηση, να δημιουργήσει πολλά μικρά κόμματα ΔΗΣΥ, προκειμένου να λαμβάνει πολλές κρατικές χορηγίες.

Στη ρήση το μη χείρον βέλτιστο, τι είναι καλύτερο; Να δούμε το ΔΗΣΥ να κλωνοποιείται, ή μήπως να αλλάξει η κρατική ενίσχυση των κομμάτων; Εδώ που τα λέμε αγαπητέ Αβέρωφ, μια “εκκλησιά”, μόλις που τη λειτουργείς για να μη διασπαστεί, πολλές εκκλησιές πως θα τα βγάλεις πέρα;

Εμείς αναμένουμε να δούμε, ποιο απ’ όλα θα θεσμοθετηθεί και αν!