Τα τιτιβίσματα Σιζόπουλου και Ομήρου και η εσωστρέφεια της ΕΔΕΚ καλά κρατεί

Ο παλιός και ο νέος επέλεξαν το twitter για να κονταροχτυπηθούν στο όνομα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Η ανάρτηση του Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος διερωτήθηκε με νόημα πότε ενόχλησε την ΕΔΕΚ η ονοματολογία, εξόργισε τον νέο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος κάλεσε τον πρώην Πρόεδρο της ΕΔΕΚ σε αναμέτρηση…τηλεοπτική. «Επειδή η νέα ΕΔΕΚ λειτουργεί σε συνθήκες δημοκρατίας και διαφάνειας , εάν ο τέως Πρόεδρος όσα δηλώνει τα εννοεί, τον καλώ σε δημόσια συζήτηση». Αυτό μου θύμισε λίγο φαρ- ουέστ!

Δεν θα εξετάσω γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να επανατοποθετηθεί στη μορφή λύσης του κυπριακού. Ακούστηκαν πολλά για το θέμα και από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα κάποιοι μας «σφύριξαν» ότι πρώτη φορά ένοιωσαν άβολα.

Σε ό,τι αφορά τον κύριο Ομήρου, καλά θα κάνει να τοποθετείται στα συλλογικά όργανα του κόμματος για τόσο σοβαρά θέματα και όχι εκ του μακρόθεν… Το κίνημα κύριε Ομήρου έφτασε σε αυτό το σημείο και από τις δικές σας ενέργειες ή παραλείψεις.

Η εσωστρέφεια δημιουργήθηκε επειδή κλείνατε τα μάτια στα όσα συνέβαιναν κάτω από τη μύτη σας. Κλίκες που δημιουργήθηκαν στις επαρχίες, για να εδραιώσουν κάποιοι τη θέση τους, βάζοντας δίπλα τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους κουμαντάρουν.

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση όταν το κίνημα συρρικνωνόταν όλο και πιο πολύ, θυμόσασταν τα στελέχη που έφυγαν και τους νέους ανθρώπους που δεν πλησίαζαν καν. Γιατί άραγε;

Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί αξιόλογοι άνθρωποι έφευγαν απογοητευμένοι; Διερωτηθήκατε τέως Πρόεδρε της ΕΔΕΚ γιατί το κόμμα σας έχοντας στις πλάτες του μια ένδοξη ιστορία κατάντησε κουρελιασμένο;

Η εύκολη λύση βέβαια ήταν η αποχώρηση και η κριτική στο κόμμα του οποίου ηγηθήκατε. Αποτύχατε εν ολίγοις…

Όσο  για εσάς κύριε Σιζόπουλε λάθος χρονική στιγμή επιλέξατε να επανατοποθετηθείτε στη μορφή λύσης. Ή μήπως θέλατε να στείλετε το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία είναι διεκδικητική; Μήπως όμως το κάνατε για να τραβήξετε και τους «απορριπτικούς»;

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε αγαπητέ Πρόεδρε της ΕΔΕΚ είναι να βγείτε από το καβούκι σας και να ξεπεράσετε το καρκίνωμα στο κόμμα σας , την εσωστρέφεια. Ανοίξτε την πόρτα όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη! Αυτή άλλωστε ήταν και η δέσμευσή σας. Δεν είδαμε τίποτα!

Θα δανειστώ μία φράση από τον Βάσο Λυσσαρίδη. Αν ξύσεις λίγο το δέρμα σου, από κάτω κρύβεται ένας Σοσιαλιστής!

Πυθία