Τα παλληκάρια της φακής…

Κάποιοι επέλεξαν σήμερα να κάνουν ντόρο. Τον ίδιο αηδιαστικό ντόρο, που χρησιμοποιούν πάντα,  για να χωρίσουν το λαό σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Κάποιοι, που θεωρούν τον εαυτό τους “πατριώτη” και αποκαλούν αυτούς, οι οποίοι υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου “προδότες”. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε.

Η αμάθεια τελικά αποδείχθηκε και σήμερα εγκληματική. Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται η σημερινή επίθεση σε Τουρκοκύπριο, ο οποίος παραλίγο να χάσει το μάτι του.

Το ΕΛΑΜ αποποιείται των ευθυνών του, οι μαθητές βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω. Εγώ δεν το ‘κανα, εσύ δεν το έκανες. Τότε ποιος το έκανε;

Ας βγει κάποιος επιτελούς να αναλάβει την ευθύνη. Εκτός και αν φταίνε οι γονείς και οι καθηγητές, που δεν φρόντισαν να μεταδώσουν στα παιδιά τους τη στοιχειώδη παιδεία. Γιατί πολύ αμφιβάλλω,  αν η πλειοψηφία των μαθητών, ήξερε γιατί πήγε στα οδοφράγματα σήμερα.

Διερωτώμαι τόσα χρόνια πού είχαμε κρυμμένα τα όπλα και τις φουστανέλες;

Εσείς που αυτοπροσδιορίζεστε ως Ελληνάρες και κρατάτε ψηλά τη δοξασμένη σημαία του Έθνους, εσείς και μόνον εσείς με τις πράξεις σας, προκαλέσατε το χειρότερο κακό σε βάρος της πατρίδας σας.

Κάποιοι σήμερα απέδειξαν περίτρανα πως αυτός ο τόπος δεν μπορεί να δει ειρήνη. Οι καταθετικές προτάσεις της πλευράς μας για το θέμα των εγγυήσεων πάνε στράφι την ώρα που οι ανόητοι συμπατριώτες μας -όποιοι και να είναι- διέλυσαν κάθε ελπίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ζήσουν μαζί μονοιασμένοι.

Διέλυσαν τις ελπίδες μας εις το όνομα μιας διχοτομημένης πατρίδας εσαεί.

Σήμερα κάποιοι δεν μέτρησαν σωστά τις πράξεις τους και από ότι φαίνεται δεν προτίθενται να το κάνουν ποτέ.

Αν κάποιοι δεν θέλουν λύση είναι καιρός να το πουν ξεκάθαρα. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να αφήνονται να ξεπερνούν τα όρια και να δημιουργούν τέτοια επεισόδια, που μόνο κακό μπορεί να προξενήσουν στο πολιτικό  πρόβλημα του τόπου.

Το έχω ξαναπεί και πιο παλιά και το πιστεύω απόλυτα. Υπάρχουν δύο σχολές στο κυπριακό. Αυτοί που επιθυμούν την επανένωση και όλοι οι άλλοι…οι εκ του ασφαλούς “πατριώτες”.

Πατριώτης -για μένα και για σένα- θα έπρεπε να είναι μόνο αυτός, που αγωνίζεται για την επανένωση του τόπου του.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες και κουραφέξαλα από κάποιους εφήμερους τυχοδιώκτες.

Φήμη