Τα παιδία παίζει…στο Facebook – Χάσικος – Μιχαηλίδης “κοντράρονται” με νομικά αποφθέγματα

Σε μια χώρα η οποία έχει πτωχεύσει τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Σε μια κοινωνία της οποίας οι πολίτες είδαν τα εισοδήματά τους να διαιρούνται και την εμπιστοσύνη τους προς το σύστημα να εκμηδενίζεται. Σε μια πατρίδα μοιρασμένη και ακρωτηριασμένη, που ονειρεύεται να βρει ηγέτες που θα σηκώσουν το ιστορικό βάρος και θα δώσουν την ελπίδα σε αυτό τον δύσμοιρο λαό. Σε μια χώρα που η κυβέρνηση και η Βουλή λόγω των εγκληματικών λαθών μας είναι υποτελείς και υπόδουλοι μιας νέας τάξης πραγμάτων, της Τρόικας, που αποφασίζει για τα πάντα καταργώντας πολλές φορές και τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε αυτή λοιπόν τη ρημαγμένη γωνιά του πλανήτη, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το ιστορικό καθήκον να την σώσουν, ανταλλάζουν δυστυχώς αποσπάσματα στο Facebook

Πρώτος στο χορό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος σχολιάζοντας στο Facebook, δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή, ανέφερε ότι:

Περίεργο δημοσίευμα χρονιάρα μέρα…

Καμμία αναδίπλωση μου σε σχέση με αποφάσεις για Κόσιη, που εν πάση περιπτώσει είναι αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η επιδίωξη του δημόσιου συμφέροντος στους διαρκώς μεταβαλλόμενους και διεθνώς επηρεαζόμενους όρους της οικονομικής κυρίως ζωής επιβάλλει την ευελιξία, προσαρμοστικότητα και δυνατότητα της διοικήσεως να μεταβάλλει πορεία, όπου το κρίνει αναγκαίο..» Π.Δ. Δαγτόγλου – Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου

Τίποτε πέραν τούτου δεν επράξαμε. Εξυπηρέτηση δημοσίου συμφέροντος. Από €75/τόνο σε €39/τόνο.

Hasikos

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αφού στο χορό των posts μπήκε και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος έγραψε τα ακόλουθα:

“To δημόσιο συμφέρον δεν αποτελεί λοιπόν κριτήριον πέρα και υπεράνω του θετού δικαίου, αλλά εκφράζεται από αυτό, με τρόπο και κατά τους τύπους που αντιστοιχούν στην ιεραρχία του θετού δικαίου. Με άλλα λόγια, το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να θεμελιώσει απαλλαγή από την αρχή της νομιμότητος, αλλά, αντιθέτως, δημόσιο συμφέρον είναι μόνο ό,τι τα συνταγματικώς οριζόμενα όργανα ορίζουν ως δημόσιο συμφέρον. Τα όργανα αυτά είναι πρώτιστα η συντακτική και νομοθετική εξουσία. Η διοίκηση καθορίζει το δημόσιο συμφέρον μόνο στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων και μόνο εφόσον και καθόσον είναι εξουσιοδοτημένη προς τούτο από το σύνταγμα και τους νόμους.”
Δαγτόγλου “Γενικό Διοικητικό Δίκαιο” Α-Β σελ.89

Αλίμονο στη χώρα που παραβιάζονται οι νόμοι, κατ’ επίκληση του δημόσιου συμφέροντος. Η νομιμότητα είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Ακόμη πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα όταν το δημόσιο συμφέρον, του οποίου γίνεται επίκληση, είναι τόσο αδιάκριτο και ασαφές, ώστε εύκολα να μπορεί να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι πρώτιστα εξυπηρετείται το ιδιωτικό συμφέρον.

Michaelides

Έμεινε να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν αμφότεροι οι ισχυροί άντρες της Κύπρου στο Twitter, στο Skype, στο Instagram.

Δεν έφτασε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην οποία όλη η Κύπρος ασχολείτο με τη κρίση θεσμών στη Νομική Υπηρεσία. Δεν μας έφτασε η σύγκρουση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και Προεδρικού. Τώρα θα ασχολούμαστε με τον τίτλο Σκουπίδια – Χάσικος Vs Μιχαηλίδης.

Έντιμοι κυβερνώντες. Έντιμοι αξιωματούχοι αυτού του κράτους. Η μπόχα από τον Στάβλο του Αυγεία, έχει πνίξει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Αφήστε τα πληκτρολόγια και τα ποσταρίσματα και πιάστε δουλειά να τους καθαρίσετε. Ο λαός δεν θέλει καβγάδες. Έργα θέλει. Σωτηρία θέλει. Ο λαός βαρέθηκε της κόντρες και τις αντιπαραθέσεις.

O Κυπριακός λαός δεν έχει ούτε την υπομονή ούτε το ψυχικό σθένος να σας βλέπει να ανταλλάσσετε αποφθέγματα. Αν θέλετε αποφθέγματα θα σας γράψω εγώ ένα:

The people are the only legitimate fountain of power, and it is from them that the constitutional charter, under which the several branches of government hold their power, is derived.

(James Madison)

Στους πολίτες έχετε την ευθύνη. Όχι στις συνειδήσεις τις δικές σας. Αλλά στην συνείδηση του λαού. Τον λαό οφείλετε να προστατέψετε και να υπηρετήσετε. Και ανταλλάσσοντας αποφθέγματα κύριοι, δεν τιμάτε καθόλου την ανωτέρω ευθύνη.

Αναμένουμε ακόμα να μας απαντήσετε κύριοι για το αποκλειστικό μας δημοσίευμα. Γιατί κωφεύσατε; Γιατί δεν το σχολιάσατε; Γιατί δεν το ποστάρατε;

Υπήρχε ευθύνη για το πρώτο συμβόλαιο ναι ή όχι; Υπέφεραν κάποιοι απο το πρώτο συμβόλαιο ναί ή όχι; Κινδυνεύουν με πτώχευση κάποιοι Δήμοι λόγω αυτού του σκανδαλώδους συμβολαίου ναί ή όχι; Πέρασε από την υπηρεσία ελέγχου δημοσίων συμβάσεων ναί ή όχι;

Περαιτέρω, ακόμα και εάν δεχτώ ότι ο Χάσικος είναι πολιτικός και ζεί από τα ποσταρίσματα. Εσείς κύριε Γενικέ Ελεγκτή σαν θεσμικός γιατί απαντήσατε; Ο ρόλος σας είναι να κυβερνάτε ή να ελέγχετε; Τελικά δικαιώνεται ο κ. Χάσικος οτι θέλετε να κυβερνάτε τον τόπο; Εδώ θα κάνουμε πολιτική; Στο Facebook;

Σπάρτακος