Τα ξενοδοχεία της Αρχιεπισκοπής και οι ονειρεμένες διακοπές του Μακαριότατου

Τις καλύτερες διακοπές της ζωής του περνά σε ένα πολυ όμορφο μέρος στην Πάφο, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο προκαθήμενος της εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Βέβαια δεν έμεινε μέχρι εκεί αφού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι, τα επιχειρηματικά σχέδια της εκκλησίας επεκτείνονται με την ανέγερση μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Νάπα. Πωλήθηκε ένα τεμάχιο είπε ο Αρχιεπίσκοπος και λεφτά υπάρχουν.

Είναι να διερωτάται κανείς, πώς ο Αρχιεπίσκοπος καταφέρνει να πουλήσει ακίνητο, σε μια περίοδο απόλυτης ύφεσης και σχεδόν ανύπαρκτης κινητικότητας στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Κάλεσε μάλιστα τις τράπεζες να είναι έτοιμες να εισπράξουν μέρος των χρεών της εκκλησίας που ανέρχονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς δεν ενδιαφέρει τον Αρχιεπίσκοπο η πλειάδα ξενοδοχειακών μονάδων που έβαλαν λουκέτο λόγω οικονομικής κρίσης, στη συγκεκριμένη περιοχή της Αγίας Νάπας και της ελέυθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει υπόψη του πελατεία θεόσταλτη, που θα υπερχειλίζει τα καλοκαίρια, το νέο ξενοδοχείο, μέχρι που να γίνει απόσβεση του κόστους της ανέγερσης του.

Επειδή η μνήμη μας ακόμη δεν μας απατά θυμόμαστε πολύ καλά και την εξαγγελία ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάφο. Αλήθεια τι απέγινε; Έμεινε εξαγγελία; Ή ανεγέρθηκε στα μουλλωχτά;

Και μιλώντας για Παφο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διαβεβαίωσε πως δεν ναυάγησε το πολυσυζητημένο και υπερπροβεβλημένο έργο της Γεροσκήπου, όμως κόλλησαν στις νομικές διαδικασίες και χρειαζονται λίγο ακόμη χρόνο να ξεμπερδέψουν από τη γραφειοκρατεία.

Κρατάω Μακαριότατε, το “λεφτά υπάρχουν”. Αλήθεια πόσα και που υπάρχουν αυτά τα λεφτά;
Κι αν υπάρχουν, γιατί δε βοηθάτε τις εκατοντάδες κοσμου, που στερούνται και τα απολύτως απαραίτητα; Χρειάζεται η εκκλησία να γίνει ξενοδόχος, την ώρα που το ποίμνιο επιβιώνει μετα δυσκολίας; Μήπως η επιχειρηματική δραστηριότητα της εκκλησίας ξεπερνά κάθε όριο του ρόλου που θα έπρεπε να διαδραματίζει, που δεν είναι άλλος από θρησκευτικός;

Και μιλώντας για τις ωραιότερες διακοπές της ζωής σας σε ένα πολύ όμορφο μέρος της Πάφου, δεν μας είπατε για τις θεραπείες που σας συνέστησαν οι γιατροί; Έχει κι εκεί τζακούζι με υδρομασάζ, ή εξαναγκάζεστε να πηγαινοέρχεστε στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής;

Χάρυβδη