Τα νέα ΔΩΣΕ του Αναστασιάδη!

Όλο και πιο συχνά ακούμε τη φράση Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, να μπούνε λέει οι βάσεις για μια νέα αρχή στο νησί. Συζητάνε μάλιστα για ΜΟΕ κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτροδότησης.

Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι ότι οι τουρκοκύπριοι της Πύλας χρωστούν το υπέρογκο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Αρχή Ηλεκτρισμού. Και αυτό γιατί από το 1963 και μετά ουδέποτε πλήρωσαν για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Και δεν φτάνει που αυτοί χρωστάνε, η ΑΗΚ τα φορτώνει στους δικούς μας λογαριασμούς.

Το επίσης τρελό είναι ότι στην Πύλα μέσα σε τουρκοκυπριακή γη λειτουργεί καζίνο και ξενοδοχείο ζώων και οι ιδιοκτήτες τους δεν πλήρωσαν ποτέ ρεύμα.

Ενώ εμείς όταν χρειαστήκαμε ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούλιο του 2011 μετά την έκρηξη στο Μαρί πληρώσαμε μέχρι και το τελευταίο σεντ των 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Το άλλο που επίσης δεν μας είπαν είναι πως για να γίνει ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να αλλάξει ο διεθνής κωδικός κλήσης της Κύπρου, γιατί εμείς φυσικά δεν δεχόμαστε να έχουμε τον ίδιο με την Τουρκία το +90 αλλά ούτε και αυτοί δέχονται το +357.

Πάλι δηλαδή εμείς πρέπει να κάνουμε τις υποχωρήσεις. Πάλι εμείς πρέπει να τους δώσουμε αυτά που θέλουν.

Διερωτώμαι αντί για ΜΟΕ  γιατί δεν τα ονομάζουν ΔΩΣΕ;

Δίκτυς ο Κνώσσιος